Tendra HAR FÅTT HEM

Kön:tik
Född: maj 2017
Mankhöjd: 69 cm
Vikt:
Ras: mastiff(-mix?)
Bakgrund: hittad övergiven
Shelter: Protectora de Animales de Malaga
Kom in: november 2020
Adoptionsavgift: 6900 sek

 

Hej alla,
mitt namn är Tendra. Jag är en 3-årig tik och detta är min story:

I hela mitt liv har jag levt vid en soptipp med min pappa Polo och brorsan Marco. Under dagarna gick vi från ena stället till det andra för att leta efter mat. Ibland var det regnigt och kallt att sova på marken men vi hade ingen annanstans att sova.

En dag kom det några människor  och skjutsade oss till ett shelter och från den dagen förändrades våra liv totalt. Först var jag ju vettskrämd, jag förstod inte vad jag gjorde där. Allt var så nytt, människorna, lukterna, ljudet… Men vartefter dagarna gick och volontärerna ägnade sig åt oss och inte gav upp, så lättade min rädsla. Varje dag kom de och pysslade med oss för att visa att inget var så otäckt som jag trodde.

Så en dag förändrades jag, jag hittade förtroendet och litade på dem. Nu ska jag bara hitta självförtroendet hos mig själv. Jag har upptäckt att jag älskar att gå långa promenader med volontärerna (jag går jättefint i koppel), att jag älskar att leka med min bror och att jag fullkomligt älskar att bli klappad och smekt. Jag har fått många nya vänner, både två- och fyrbenta.

Volontärerna berättar för mig att jag är en mycket speciell hund och att jag är så charmig. Men jag vet att jag har ännu mer att ge men för det behöver jag en sak till. Jag behöver en stabil och kärleksfull familj så jag kan känna mig trygg, skyddad och framför allt älskad för den jag är. För jag är säker på att då kommer jag att släppa alla mina rädslor och leva lyckligt livet ut.

*********

Tendra är ett tydligt exempel på en överlevare. Trots hennes unga ålder har Tendras liv inte varit enkelt. Hon spenderade sina första år på en soptipp utan mänsklig kontakt. Naturligtvis var hon rädd för oss första tiden på sheltret. Nu är det tvärtom; hon älskar att sitta nära oss och få smekningar.

Tendra fungerar fint med alla hundar och gillar att leka med dem. Vivet inte hur hon är med katter men det kan testas. Tendra är lite blyg för nya saker och i en främmande miljö och nytt hem behöver hon få tid att vänja sig i lugnt takt. Ger du henne tid och tålamod kommer du att få mycket tillbaka när hon “hittat hem”. Tendra behöver en kärleksfull familj som kan visa henne att livet kan vara så fint för en älskad hund.

Film tagen 4 februari 2021