Toby Garcia HAR FÅTT HEM

Kön: hanhund
Född: 2019
Mankhöjd: 58 cm
Vikt:
Ras: blandras
Bakgrund:
Shelter: Protectora de Animales de Malaga
Kom in: 17 november 2020
Adoptionsavgift: 6900 sek

 

Så härlig och mysig som Toby Garcia ser ut på bilderna, sådan är han i verkligheten också. Han är en social kille och mycket kärleksfull.  Toby är däremot inte tjenis med katter enligt info men kan möjligen tränas så han förstår att de kan vara vänner.

Toby är fortfarande ung, valpig och energisk. Han blir nästan alltför exalterad ibland och behöver en konsekvent, trygg förare som guidar honom rätt och sätter gränser. Han älskar att leka och springa, jaga en boll, busa med volontärerna. Det är full fart på denna aktive hund.

Med andra hundar kan Toby ibland vara nervös och kaxig men det beror också på den andra hundens attityd. Visar de osäkerhet, rädsla eller tveksamhet kan han “brösta” upp sig och svartsjukt vakta sina saker. Men visar de självförtroende och är balanserade så förändras Tobys reaktion till det positiva. Han umgås då gärna med hundar av båda könen och försöker även leka med dem även om han p g a sin bakgrund aldrig fått lära sig det sociala språket.

Toby är en okomplicerad hund på ett sätt men ändå ingen förstagångshund. Ägaren måste förstå hans hunds signaler och förekomma honom eftersom han ännu inte har lärt sig så mycket. Är man inte konsekvent med regler så kan han t  e x ta kommando om kopplet. Men med en bra kontakt med Toby så går han fint bredvid sin förare och möter han en hund tittar han på dig och väntar in en vink om vad han ska göra härnäst eftersom han inte riktigt vet hur han ska agera. Han lyssnar verkligen på sin förare och lyder på korrigeringar. Han är en intelligent unghund och motiverad att lära sig. Med de kunskaper han får med sig, kommer också självförtroende och balans.

Volontärerna på sheltret säger: “We laughed a lot with him, he’s our crazy boy, our little one. And as soon as we’ve understood his way of being and learned to handle him, we’ve realized he’s an amazing dog. We love him as it is, so we seek for him a family that sees him as we do, who see him beautiful in such a wonderfully strange way.”

Film tagen 6 februari

Toby med barn

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA