Toby HAR FÅTT HEM

Kön: hanhund
Född: 9/2 2009
Inkom till hundhemmet: 6/8 2019
Mankhöjd: 54 cm
Vikt: ca 19 kg
Ras: Labrador Retriever-mix
Bakgrund: Övergiven
Fungerar med katt: Okänt
Fungerar med barn: Okänt
Organisation: Protectora de Animales de Malaga
Adoptionsavgift: 4000 sek
Hund med särskilt behov: Toby är pensionär

 

Träffa Toby! En otroligt fin, härlig och pigg pensionär på 11 år. Han är uppvuxen och har levt hela sitt liv i ett hus med en familj, men blev plötsligt övergiven på sheltret utan en enda förklaring förutom att han är gammal.

Toby blev givetvis vilsen och förvirrad över det plötsliga miljöombytet och saknaden av sin familj, och hade en jobbig första period på hundhemmet – han var i en sorgeperiod och ville varken umgås med volontärerna eller hundarna. Han var en trasig, sviken och övergiven själ som började visa tecken på osäkerhet och obalans.

Efter fem månader på hundhemmet har han börjat må mycket bättre! Han börjar äntligen börjat bli lugn och trygg, och får han komma till ett hem igen med en kärleksfull familj kommer han fortsätta förbättras till den underbart mjuka kille vi vet att han är. Han är väldigt kärleksfull och tillgiven med människor, han kommer ofta till volontärerna för kel och gos. Trots hans ålder har han en ung själ! Att leka med bollar är det bästa som finns. Han blir aldrig trött.

Toby är duktig på att gå i koppel och drar inte. Han är en pigg och kry pensionär som gärna följer med på äventyr ut i vildmarken.

Mjuka metoder och ord, kärlek, lek och mat är vägen till Tobys hjärta. Du som söker bör inte ha barn under tonåren då vi inte vet hur stressad han skulle bli av små barn den första tiden att komma till ro. Toby har bott med flera andra hundar i sitt jourhem och kommer bra överens med andra hundar, hanar som tikar, små som stora. Han är enbart lite smågrinig ibland pga sin ålder och allt han varit med om. Han gillar inte att bli störd när han sover lugnt, han vill ha sin sömn respekterad. Därför är det viktigt att du som är intresserad av Toby förstår vikten av att inte tränga sig på och använda sig av mjuka metoder.

Toby behöver ett hem för att få tillbringa sina sista år av livet i trygghet och läka sin själ. I ett varmt hus kommer Toby återigen att få det liv han förtjänar, den här gången med någon som verkligen älskar honom och inte överger honom.