Troy HAR FÅTT HEM

Kön: hanhund
Född: mars 2018
Inkom till hundhemmet: 2018
Mankhöjd: ca 60 cm
Vikt: ca 35 kg
Ras: dogo argentino
Bakgrund: upphittad övergiven
Fungerar med katt: Ja, med innekatt
Fungerar med barn: Ja
Organisation: Almas de 4 Patas
Adoptionsavgift: 5900 sek

Troy är en av de där osynliga hundarna nere i Spanien, inte för att det är något fel på honom som hund, utan för att han är av en ras som av spanska myndigheter anses som “potentiellt farlig”. Detta innebär att ägaren, och samtliga som över huvud taget funderar på att rasta hunden, behöver ansöka om, och godkännas för, licens. Hunden måste även bära munkorg så fort den är utanför hemmet, vilket inte heller är ett värdigt hundliv, speciellt inte för en så snäll kille som Troy.

Troy hade setts vandra på gatorna under en tid, svårt undernärd och väldigt medtagen. Trots att hundhemmet under två års tid kämpat med att sprida ordet om honom och försöka hitta ett hem så är det ingen som nappat. Trots hans svåra start i livet är han en väldigt lättsam och glad hund. Han går fint i koppel, är lekfull, trogen och social

Trots sin generellt lättsamma natur är Troy en stark hund som behöver en fast hand. Han fungerar bra med andra hundar, men katter vill han dessvärre jaga utomhus. Vi söker alltså därför ett hem utan katt, alternativt ett hem med en trygg och hundvan innekatt. Med människor däremot är han ren kärlek, och fungerar även jättefint ihop med barn.