~ Turco ~

Kön: Hanhund
Född: Juni 2014
Ras: Amerikansk pitbullterrier
Mankhöjd: 55 cm
Vikt: 30 kg
Fungerar med katt
Fungerar med barn::
Organisation: Proyecto NOA
Adoptionsavgift: enl ök.

Otursfågeln Turco, när är det din tur att få stanna?

Turco föddes i en oplanerad kull och han adopterades av en familj när han bara var en liten valp. Familjens livssituation förändrades på grund av sjukdom, och Turco lämnades in på sheltret. Turco blev sedan adopterad till Sverige men behöver nu omplaceras. Vi tror det är klokast att han får hamna hos någon som förstår sig på dessa raser. Därav behöver Turco ännu en gång ett nytt hem. Någon som förstår honom och vill arbeta med honom, för han är en underbar hund som verkligen är värd all tid!

Turco är en väldigt tillgiven, vänlig och kelig kille som alltid är beredd på att ge dig en stor blöt puss! Han är en frisk och ståtlig hund som älskar aktivitet.

Turco har här i Sverige bott med en annan hund (tik) som han älskar över allt. Han är dominant mot nya hundar och behöver träning, men med hundar han känner han bra överens med. Med rätt form av introduktion och med rätt ledare som kan guida honom hur man ska bete sig. Han har haft tendenser sedan innan att i vissa fall bli något dominant mot andra hanhundar och småhundar. Denna attityd kan tränas med rätta metoder men kräver en kunnig hundägare. För övrigt är han en balanserad hund.

Innan Turco lämnade Spanien bodde han med en familj där han inte fick lära sig mycket om vad som är rätt och fel. De lät honom göra lite som han ville och bestämma. Turco söker därför en erfaren ledare som kan guida honom med rätt metoder.

Han är en väldigt social och mottaglig hund för att lära sig, och med kärlek, konsekvens och mycket träning med hans reaktivitet mot andra okända hundar kommer han bli en underbar hund.

Är du det hem Turco söker? Välkommen att lämna en intresseanmälan!