♀ Txula – ADOPTERAD I SPANIEN

~ Txula ~

Txula har inte haft ett lätt liv och har väldigt svårt att lita på människor. 

Tänk om Txula kunde få komma till ett hem på landet, långt ifrån läskiga ljud och myllret av människor, fyllt med kärlek och trygghet. Hon har förtjänat det!

Kontaktperson

lizzie

Adoptionsavgift

5500 SEK

Kön

tik

Född

2013

Ras

podenco

Mankhöjd

41 cm

Vikt

12 kg

Fungerar med katt

ja

Fungerar med hund

ja

Fungerar med barn

ja

Kommer från

Protectora

Om Txula

Txula är en vacker podenco-dam, cirka åtta år, som kommer från okända förhållanden. Vi förstår bara att hon inte haft något bra liv.

När hon kom in till sheltret satt hon bara i ett hörn och gjorde sig så liten som möjligt. Hon sprang för livet för att sätta sig i säkerhet och låg där och gjorde sig osynlig tills volontärerna hade gått vidare. Hon morrade aldrig, visade inte tänderna, rullade bara ihop sig till en boll och skakade.

Txula är väldigt bekväm tillsammans med andra hundar, hon känner sig lite säkrare när hon har sina kompisar i närheten.

I början kunde hon inte äta när volontärerna såg på, de var tvungna att lämna henne för att hon skulle få i sig något. Nu har hon börjat härma kompisarna och äter när de äter. Ständigt på sin vakt, men det går åt rätt håll. Så småningom har hon även börjat närma sig volontärerna för klappar och kel. Steg för steg blir hon alltmer kärvänlig. Hon vill fortfarande ha sitt personliga utrymme men nu kan volontärerna hantera henne och ta hand om henne.

Txula kan gå fint i koppel men som många rädda hundar reagerar hon för ljud och vill springa iväg. Det här behöver hennes nya familj känna till så att de kan ge henne tid att bygga upp tilliten. Hon börjar bli tryggare på sheltret men där tror man att hon skulle behöva ha en egen familj för att landa på riktigt och utvecklas till en trygg hund. Det är en stressig miljö på sheltret och Txula behöver lugn och ro och en egen säng och massor med kärlek. Hon får gärna komma till en familj med andra hundar och helst till en lugn miljö på landet där hon slipper stressen av ljud och människor i stan.

Hon behöver träning, obegränsat med kärlek, trygghet och tid. Txula förtjänar en fin ålderdom.

Är du det hem Txula söker eller vill du ansöka om att bli jourhem?
Gör din intresseanmälan här nedan.