♂ Tyson – ADOPTERAD

~ Tyson ~

Kön: Hanhund
Född: 1 oktober 2019
Väntat sedan: 04/04/2021
Ras: Blandras (Podenco-mix)
Mankhöjd: 42 cm
Vikt: 11 kg
Fungerar med katt: Nej
Fungerar med barn: Ja
Organisation: Protectora de Animales Málaga
Adoptionsavgift: 6900 SEK

Träffa Tyson! En kärleksfull hund som inte haft det lätt i livet,

Tyson kommer från en väldigt dyster bakgrund. Han behövde snabbt bli räddad ur en komplicerad familjesituation eftersom hans hälsa var i fara. Och trots allt han har varit med om, är han för bra för att vara sann.

Tyson ägdes av ett psykiskt sjukt par, och bodde med familjens farfar och deras dotter. Sonen till familjen bodde i fosterhem pågrund av den svåra familjesituationen och det är tonårspojken som varnade för Tysons situation. Paret hade försökt döda Tyson flera gånger och farfar i familjen har försökt räddda honom. Tills den dagen kom då paret hotade med: “antingen lämnar han huset nu på en gång eller så kommer vi knivhugga honom till döds”.

Tyson har alltså minst sagt behövt leva under mycket svåra och instabila förhållanden. Trots detta är han så oerhört livsglad och underbar!

Han är en aktiv, lekfull, sällskaplig och tillgiven liten hund. Han är alltid glad, och så fort han får en inbjudan att leka är han inte sen till festen! Tyson är en otroligt kärleksfull kille som kräver uppmärksamhet och kärlek till fullo, och är det något han behöver nu så är det trygghet och kärlek! Så snart han har hittat en volontär som ger honom klappar och mys, så lämnar han inte personens sida för något.

Tyson går fint i koppel och går bra ihop med andra hundar, om än en aning dominant emellanåt. Han är inte aggressiv på något vis, utan vi misstänker att han helt enkelt inte är särskilt socialiserad samt har ett bra självtroende och blir inte rädd för större hundar som kommer emot honom. Han bor just nu med två andra hanhundar och de fungerar stabilt tillsammans.

Trots hans självförtroende med stora hundar är han emellertid en nervös hund efter allt han gått igenom. Bland annat kan han vara en aning motstridig vid vissa hanteringsmoment (som att klippa klorna). Han behöver ett hem som kan arbeta på hans självförtroende och tillit, vara en trygg och kärleksfull vägvisare som kan visa honom vägen till ett harmoniskt liv. Vi klandrar honom inte någonstans, han har kommit ur ett riktigt helvete.

Han är en aktiv hund som behöver aktiviteter, både lek och kärlek men också tydliga regler och träning. Han passar perfekt för familjer som vill ha en aktiv, lekfull och kärleksfull unghund men som också vill träna sport eller gå på långa promenader och göra aktiviteter tillsammans.

Tyson kom från ett riktigt dåligt liv, nu är det verkligen hans tur att få träffa en riktig familj som kan visa honom vad villkorslös kärlek innebär. Är du det hem han söker efter? Välkommen att lämna en intresseanmälan!