♀ Victoria – ADOPTERAD

~ Victoria ~

Kön: Tik
Född: 12 augusti 2019
Väntat sedan: Vintras 2020
Ras: Podenco
Mankhöjd: 41 cm
Vikt: 12 kg
Fungerar med katt: Ja
Fungerar med barn::Ja
Organisation: Grupo de Protección Animal de Rute
Adoptionsavgift: 5900 SEK *
Särskilda behov: Victoria är rädd

Älskade, rara och blyga lilla Victoria,

Den här vackra lilla tjejen hittades förra vintern tillsammans med sina valpar ute på ett fält, där hon tappert försökte hålla sina valpar vid liv. De lyckades rädda hela lilla familjen tillsammans med mamma Victoria och alla valpar hittade kärleksfulla hem inom kort.

Victoria däremot har inte haft det lätt, då hon är väldigt blyg mot människor. Hon har aldrig någonsin agerat av rädsla och försökt bita någon, hon har aldrig heller hamnat i bråk med någon hund – hon är så snäll, så himla snäll mot allt och alla. Men rädd och nervös kring människor. Livet har inte varit rättvist mot henne, människor har inte varit snälla mot henne.

Hon har nu börjat blomstra ut så pass att vi känner att hon är redo för adoption. Det krävs fortfarande tid, engagemang och långsiktig träning för henne att bli mer trygg i sig själv och runt människor – men i sheltret kommer hon aldrig kunna utvecklas till fullo. Hon behöver en familj, en hängiven människa och total trygghet och lugn i ett hem.

Hon blir jätteglad när hon ser de människor hon känner, och gör små glädjeryck och hopp! Hon vill bara inte riktigt komma nära. Hon är inte där än. Med de hon litar på, älskar hon att följa på promenader och älskar alla möjliga små äventyr.

Victoria behöver dig som har förståelse för att rädda eller nervösa hundar, som på något sätt tappat förtroendet för människor, behöver tid på sig att landa och komma till ro. Dessa hundar kan bli enormt fina och blomstra ut till fantastiska hundar när de väl klivit över tröskeln (sin mur de byggt upp) – men det krävs tid, tålamod och engagemang från människans sida. Det är också viktigt att vara införstådd i att beroende på hur rädd och nervös hunden är, att det kan gå snabbt men att det också kan ta lång tid. Det är otroligt viktigt att låta dessa hundar få tid på sig och bygga upp en ömsesidig respekt.

Är du det hem Victoria söker? Välkommen att lämna en intresseanmälan!