Yasper Testat positivt på leishmania, kommer tyvärr inte till Sverige.

Kön: hanhund
Född: 2016
Mankhöjd: 54 cm
Vikt:
Ras: podenco
Bakgrund: hittad
Kom in: 3 februari 2020
Organisation: Protectora de Animales de Malaga
Adoptionsavgift: 5900 sek

Yasper är född 2016 och har kommit över tonårstrotsen. Nu är han en trevlig och vänlig herre med mycket fin karaktär.

Den här herren är lugn, social och tillgiven. Han är ingen aktiv hund och på rastgården föredrar han att söka volontärernas närhet snarare än att leka. Men han är mycket nyfiken och gillar att leta upp nya saker att nosa på.

Yasper umgås väldigt fint med andra hundar av båda könen och alla storlekar. Att vara en i flocken gör honom trygg. Med katter går det också bra. På promenader går Yasper fint i koppel. Att åka bil älskar han och blir lugn av det. Han tycker mycket om människor och kan bli ett fint sällskap till någon.

Yasper hittades av hundpolisen på ett fält och fick komma till sheltret. Han var då ganska skygg men det gick fort över med hjälp av klappar och kel. Skyggheten försvann helt och nu har han ingen som helst rädsla utan han är en hund som älskar att vara på gården med volontärerna och de andra hundarna. Han har återhämtat sig väl sedan han kom till hundhemmet. Då var hans hund ful och sårig men med ett bad varje vecka och daglig vård av hans hud har fått hans skinn och päls helt friskt.

Filmen tagen 20 september 2020.