Ygritte HAR FÅTT HEM

Kön: tik
Född: nov 2018
Mankhöjd: ca 58 cm
Vikt: 24 kg
Ras: blandras
Bakgrund: inlämnad 7/6 2019
Shelter: Triple A
Adoptionsavgift: 5900 sek

Vår hundeskort Katta kikade in i Ygrittes kennel för att ta ut en annan hund hon sett ut. Men Ygritte bestämde sig för att det var henne Katta skulle ta ut. Tiken kom fram till burgallret med stort “leende” på läpparna och ville att Katta skulle välja henne, så det blev att hon fick följa med ut för översyn istället.

Katta föll för henne och berättar: “Det här är en riktig liten knasboll. Hon är väldigt lekfull och stark, men hon har förstås inte fått någon ordentlig träning.  Hon riskerar nog att bli en av de hundar som blir kvar länge på hundhemmet. Ygritte kom in som liten valp och blev adopterad av en familj som föll för den söta valpen. Men de verkade inte ha räknat med att en unghund behöver träning för att lära sig vad man får göra och inte. De tröttnade och lämnade tillbaka henne till Triple A för att hon inte var “färdig” så att säga. Familjen ville ha en hund som redan var färdigtränad och lydig”.

Ygritte behöver komma till en familj som är villiga att ge henne den uppfostran som hon saknar. Hon behöver en aktiv ägare, någon som tydligt visar henne hur man beter sig; bl a  går fint i koppel, att man inte hoppar vid möte med någon som man vill hälsa på m m men framför allt hur roligt och fantastiskt livet kan vara i en trygg familj. Med den energin Ygritte har så skulle hon säkert passa för agility, rallylydnad eller annan sysselsättning.

Man får handskas med henne, klämma och peta på öron och tassar och kika på tänder utan att hon visar någon rädsla men hon ser det som en lek och vill gärna leka med dina händer. Hon är en mycket vacker tik, så elegant och social med alla. Hon fungerar fint med andra hundar och älskar promenader.