Zape HAR FÅTT HEM

Kön: hane
Född: 2018
Mankhöjd: ca 55 cm
Vikt: 20-25 kg
Ras: blandras
Bakgrund:
Organisation. El Refugio de Leo
Adoptionsavgift: 4000 sek *

* Zapes adoptionsavgift är reducerad eftersom han har viss höftledsdysplasi.

Zape och Zipi är två bröder som hittades övergivna i en park i Torremolinos. Elaka människor kastade sten på hundarna och jagade dem. En omtänksam person förbarmade sig över hundarna och tog dem till ett shelter. Denna person ville sedan adopterade hundarna, och El Refugio de Leo hjälpte personen finansiera kastrering, vaccinationer och blodprov, men inget utav detta gjordes utan personen tog pengarna den fått av Refugio de Leo och försvann, och Zape och Zipi hamnade på perreran. Refugio de Leo lyckades få ut bröderna därifrån och de har nu bott uppe på hundhemmet sedan dess.

Både Zape och Zipi känns opåverkade av sitt bagage, utan det enda som kan vittna om deras tuffa förflutna är att de helt saknar sina framtänder då de i desperation försökt överleva på att äta sten. Avsaknaden av framtänder påverkar dock inte dessa levnadsglada bröder utan de kan äta, dricka och fungera som vilken hund som helst. I övrigt är de i väldigt fint fysiskt skick, och är nu starka, friska och välnärda individer.

De båda killarna är otroligt trevliga och sociala. De fungerar väldigt fint med andra hundar och de vill alltid komma alla människor nära för lite kramar och kel. Både Zape och Zipi framstår nästan som äldre och mognare hundar än deras ålder påvisar, de är väldigt trygga i sig själva och mår bra, men kroppen är ung precis som sig bör vid 2 års ålder.

Zape och Zipi, som är varandras bästa vänner, får gärna adopteras tillsammans, men även på var sitt håll går bra.

Rapport 26/11.

Zape har fått röntga sina höfter och han har en viss dysplasi, Han behöver därför ett hem med lugna promenader och aktiviteter.