Fadderhunden Zipi – adopterad

Zipi – har blivit adopterad!

Hundhem: LEO – El Refugio de Leo
Fadder: Margaretha Hermansson

Zipi, bara två år och redan artros. Därför blev det andra planer för honom istället för att flyga till Sverige.

Nu finns Zipi istället som fadderhund och kanske kan han glädja dig som vill ha en hund men inte har möjlighet att ta hand om en egen. Du kan bli fadder för Zipi och bidra med en slant till honom varje månad. Som fadder får du ett fint intyg med foto och ditt namn plus rapporter och foto på honom varje månadsskifte.

Zipi hittades övergiven med sin bror Zape i en park i Torremolinos. Elaka människor kastade sten på hundarna och jagade dem. En omtänksam person förbarmade sig över hundarna och tog dem till ett shelter.
Både Zipi och Zape var glada och kändes opåverkade av sitt bagage, det enda som kunde vittna om deras tuffa liv var att de helt saknade sina framtänder då de i ren desperation troligen försökt överleva på att äta sten. På El Refugio de Leo fick de omvårdnad och mat. De planerades för resa till Sverige och blodtester och höftledsröntgen gjordes. Sorgligt nog blev det avslag för Zipi. Röntgen visade på svår artros och han fick därför fick stanna kvar i Spanien.

Fina Zipi, så otroligt trevlig och social. Han vill alltid komma människor nära för lite kramar och kel. Det är tur att volontärerna på sheltret gärna gosar med honom.  Han behöver inte känna sig övergiven och ensam och han behöver aldrig mer vara hungrig. Han lever ett tryggt liv här men behöver bl a smärtlindring.

Vill du bidra till Zipis vård och bli hans fadder? Läs mer om hur du blir fadder här.