Zoe (Sparkle) STANNAR HOS ÄGAREN

Kön: tik
Född: 2012
Mankhöjd: ca 40 cm
Vikt:
Ras: podenco
Bakgrund: omplacering, kom till Sverige 2014
Adoptionsavgift: enl. överenskommelse

Här är en liten, vänlig och trevlig tik, Zoe, som behöver omplaceras pga ändrade familjeförhållanden. Zoe är en mjuk och ganska vek tjej. Hon älskar människor och vill alltid vara nära och bli klappad.
Zoe har aldrig morrat eller visat någon slags aggressivitet mot människor. Hon ligger gärna i soffan och myser så fort hon får chansen. Som sagt, snäll, gosig och väldigt kärleksfull till människor, barn som vuxna. Hon är verkligen jättebra med barn.

Zoe är en smart hund och älskar att arbeta med hjärnan. Fysisk aktivitet behövs också förstås. Överhuvudtaget gillar hon att få vara med och pyssla med lite av varje.  Med andra hundar fungerar hon utmärkt. Eftersom hon är lite undergiven så råkar hon aldrig i gräl med dem. Hon kan vara aningen skällig ibland på andra hundar när man är ute på promenad, men inte ofta, bara vissa. Hennes rädslor är dammsugare, smällare och andra höga ljud.
Ingen större separationsångest, hon går och lägger sig när hon är ensam. Zoe har fina tänder med någon tandsten.

Nuvarande ägare adopterade Zoe (som hette Sparkle i Spanien) 2014. Hon hade bott på en kommunal hundgård i nästan ett år innan hon kom till Sverige. Hon var då aningen skygg mot människor, framförallt män, men detta är inget man märker av idag. Familjens situation nu gör att de befinner sig i tidsbrist och inte kan tillfredsställa Zoe behov. Det märks nu på promenader såväl som inomhus. Hon blir både ängslig och nervös, vilket leder till stor vantrivsel från hennes sida. Zoe är en energisk hund som behöver stimulans och då kommer hon att må så mycket bättre.

Zoe finns i Västerås.  Hon är registrerad hos Jordbruksverket och försäkrad i Folksam.