Zumby  HAR FÅTT HEM I SVERIGE

Kön: tik
Född: januari 2017
Storlek: 52 cm
Vikt: 18 kg
Ras: blandras
Bakgrund: hittad övergiven

Virvelvinden Zumby, full av upptäckarglädje och nyfikenhet. Den här tiken är oblyg och harmonisk och verkar inte ha något negativt i bagaget. Hon är ung, livsglad och aktiv och med på det mesta. En ägare som vill aktivera sin hund med något skoj skulle passa Zumby utmärkt.

Zumby fungerar toppen med människor, både stora och små. Hon har inga problem alls med andra hundar eller katter. Zumby hittades övergiven när hon kom traskande bredvid landsvägen.

Uppdatering 26/1 från jourhemmet:

Idag går vi in på dag tre med detta fantastiska yrväder. Zumby är en väldigt, väldigt glad och kärvänlig tik. Hon har stort föremålsintresse och är också godismotiverad. Hon har inte visat något tecken på resursförsvar bland de andra hundarna. Rasmässigt beter hon sig mycket som en vallhund, hon vill gärna ha koll på vart alla är och blir lite upp i varv om hon inte vet vart vi tar vägen. Ute har hon fullt upp med att upptäcka världen, snö åmar hon sig i och allt vill hon undersöka! Hon är ganska stark och studsig att gå med, men följsamheten finns där. Vi har en väldigt hundvan katt som hon mött både inne och ute, men hon är helt ointresserad. Hon tycks ha ett stort aktiveringsbehov men när hon hittar sitt nya hem är det viktigt att fokusera på passivitet och inte aktivera henne med fartiga övningar. Hon älskar kel och att kravla sig halvt upp i våra famnar, hon har ingen koll på att hon är lite större än en standard knähund, och hon åmar sig runt på golvet utmed soffan. Hon bidrar till mycket skratt och glädje och hon kommer med all säkerhet göra sin nya familj lycklig!