♂ Argos – ADOPTERAD I SPANIEN

~ Argos ~

Viktigt information

Vi förmedlar enbart PPP-hundar (bull/muskel/kamphundar) till hem med erfarenhet. Ej till förstagångsägare, personer under 25 år eller till familjer med småbarn. Detta är helt underbara, starka och aktiva hundar som kräver en stabil, trygg och erfaren hundförare som vill träna med positiva metoder.

Kontaktperson

Ann

Adoptionsavgift

5500 SEK

Kön

Hanhund

Ålder

6 år

Ras

Blandras (mastiff)

Mankhöjd

72 cm

Vikt

- kg

Fungerar med katt

NEJ SKA INTE BO MED KATT

Fungerar med hund

ja

Fungerar med barn

ja

Kommer från

Protectora de Animales Málaga

Om Argos

Träffa vår stora nallebjörn Argos!

Ser du hur stor han är? Hans stora huvud? De där långa benen? All den där storleken i honom är enbart kärlek, så mycket kärlek han har att ge och ändå rinner det över allt mer. Alla som träffar honom blir helt kära i hans underbara lynne och kärleksfulla karaktär, han bara smälter ner på golvet och vill ha kli på magen och stora varma omfamningar. Han är en hund som gör en varm i hjärtat.

Argos blev övergiven för ungefär två år sedan av sin dåvarande ägare. Han kom in till sheltret men spenderade väldigt tid där innan han snabbt blev adopterad igen. Han blev adopterad till en familj som bodde i ett stort hus och hade både en liten hund och en katt som de inte hade berättat om. Nästan två år senare lämnar de in honom till sheltret igen, för att Argos hade tagit ihjäl deras katt. De berättade att det aldrig hade fungerar bra med honom och katten, men trots det hade de aldrig gjort några förebyggande åtgärder eller tränat dem, de hade bara låtit det vara tills det tillslut gick riktigt illa.

Han kom in till sheltret med otrolig ångest och oro. Den förra familjen berättade många negativa saker om honom, så som att han vore dominant och okontrollerbar. Men det var inte alls hur vi kände honom, och vi kunde inte alls förstå detta. Så snart han kom tillbaka till sheltret, trots sin oro, insåg de direkt att ingenting av detta var sant. Han är precis den underbara och mjuka killen han alltid varit.

Han är en kelbjörn och det är hans sätt att leva, gjord för att njuta av livet. Han älskar att leka och att få uppmärksamhet som en stor valp. Han kommer alltid vara den där stora, klumpiga valpen full av godhet. Han är intelligent och vet några kommandon och tricks såsom sitta, tass, spela död, krypa mellan benen, och han gör detta med stor lycka och svansen bara går i full fart. Han älskar människor så mycket och vill alltid vara till lags.

Han går bra ihop med tikar och njuter av deras sällskap. Även om det är en framfusig eller dominant tik som skäller och hävdar utrymme, suckar han bara och går sin väg. Han blev nyligen attackerad av en hund på sheltret, och allt han gjorde tillbaka var ett jämrande gnäll… Han har också blivit introducerad med en liten hund och har var fantastisk. Även en ettrig vinthundsvalp och han behöll sitt tålamod orubbligt och lugnt, få skulle stå ut med en valp på det sättet. Han har även blivit testad med en väldigt osäker och rädd mastiff-tik, och han var så fin mot henne. Han reagerar aldrig på hennes försök att attackera eller morrningar, han ger henne bara utrymme och fortsätter att vifta på svansen utan att trotsa henne. Det är tack vore honom denna tik har börjat kunna socialisera sig med hundar.

Han går fint i koppel men han är stark när han väl vill lukta på något intressant. Argos är en hund i ren lycka och han slutar aldrig vifta på svansen. Därför har han också slagit upp ett sår på svansen som aldrig kommer läka på sheltret i betongburar med fyra väggar.

Argos gick fint ihop med katter innan adoptionen, men nu i efterhand ger katter honom enorm ångest. Ser han dem på gatan drar han hårt och försöker jaga efter dem. Så den som adopterar bör absolut inte ha katt, gärna inte bo i ett husområde med många katter omkring och kunna kontrollera stora kraftfulla hundar.

Så vi letar efter en familj som har ett hjärta lika stort som Argos och förstår behoven hos en stor kille som honom. En familj som äntligen kan älska honom för allt han är värd.

Är du det hem Argos söker eller vill du ansöka om att bli jourhem?
Gör din intresseanmälan här nedan.