♀ Charo – ADOPTERAD

~ Charo ~

Charo är en fantastisk tjej som gör framsteg varje dag! Hon är lite försiktig i nya situationer och behöver stöd och hjälp på vägen och hon kommer att bli en underbar familjemedlem.

Charo passar i en familj med eller utan barn, men skulle må bäst av en hundkompis, gärna någon som är lite framåt då det kan hjälpa henne att bli mer självsäker. Det viktigaste är att hon får en chans att landa och finna sin plats i tillvaron. Då blir hon en trogen livskamrat!

Kontaktperson

emelie

Adoptionsavgift

8500 SEK

Kön

tik

Ålder

3 år

Ras

podenco

Mankhöjd

57 cm

Vikt

19 kg

Fungerar med katt

inte testat fullt ut

Fungerar med hund

ja

Fungerar med barn

ja

Kommer från

gpar

Om Charo

Rapport från Charos jourhem:

Charo är en glad, lekfull och kramgo tjej.

Hon är osäker vid nya kontakter och måste få tid på sig att finna sin plats och se att vi människor inte är farliga. Hon är absolut inte aggressiv trots att hon kan morra till ibland men där handlar det också om osäkerhet. Hon älskar barn och låter dem gärna gosa och hon går efter och håller koll. Hon drar sig undan när hon blir less.

Hon går bra i koppel men hamnar man ute i ett snöområde så blir hon enormt busig av sig.

Hon har träffat katt men bara under tillsyn. Den gången var hon nyfiken och jag tror inte att det blir problem med katt i hemmet.

Charo är nyfiken på andra hundar när vi är ute, hon skäller inte men gnäller efter dem. Charo är en hund som snabbt fäster sig vid en person och bara hon får ta det lugnt så släpper hon in fler. Hon är mer osäker kring män och hon är väldigt rädd för pipleksaker.

Vi tror att hon vill komma till ett hem som är lugnt men händelserikt och som är fyllt med tålamod och kärlek. Vi tror också att Charo skulle må bäst av en hundkompis, gärna någon som är lite framåt då det kan hjälpa henne att bli mer självsäker. 

Ursprunglig text från sheltret:

Säg hej till Charo! Charo är en otroligt fin kanelfärgad Podenco-tik med vita tecken på bröstet och vitt på tassarna. Hon är ungefär tre år gammal.

Historien bakom Blanca och Charo, är en upprepande sorglig sådan. De hade blivit övergivna av sin familj, och sedan omhändertagna av en annan som inte långt därefter inte hade tid för dem båda och lämnade in dem på sheltret. Båda tjejerna är otroligt sällskapliga, kärleksfulla och vänliga. De flyttar gärna tillsammans, men det är inget måste. Viktigast är att de hamnar i ett hem omgivna av kärlek och trygghet.

Är du det hem Charo söker eller vill du ansöka om att bli jourhem?
Gör din intresseanmälan här nedan.