♀ Flamenca – ADOPTERAD

~ Flamenca ~

Flamenca är en podenco-dam med stor aptit på livet.

Till Flamman önskar vi en behaglig tillvaro på ålderns höst, med en mjuk bädd, lagom mycket motion och massor med klappar och kärlek.

Kontaktperson

Lizzie

Adoptionsavgift

4500 SEK

Kön

Tik

Född

2013

Ras

Podenco

Mankhöjd

49 cm

Vikt

13 kg

Fungerar med katt

ej testad

Fungerar med hund

ja

Fungerar med barn

ja

Kommer från

El refugio de Leo

Om Flamenca

Flamenca är en fantastiskt fin och ganska allvarsam liten pantertant som vet att uppskatta det här med inomhuskomfort! Hon anpassade sig imponerande snabbt till livet i Sverige och är så där löjligt tacksam som bara en äldre hund med tuff historia kan vara. Hon var länge på hundhemmet men har med största sannolikhet dessförinnan hållits som jakt- och avelshund i flera års tid – en tillvaro som inte precis brukar vara någon dans på rosor för podencos. Trots detta verkar Flamenca vara väldigt trygg i sig själv, både social och orädd med nya människor av alla kön och storlekar.
 
Hon kan dock reagera på kroppsspråk eller arga toner i rösten, då på ett väldigt ”språksäkert” sätt, visar t.ex. magen snarare än springa och gömma sig. Hon är på liknande sätt tydlig med andra hundar, i rastgård har hon kunnat påpeka att hon är äldst men också varit lätt att guida bort från rollen som ordningspolis. Leka med andra hundar har hon däremot inte visat det minsta intresse för, trots ivriga försök från bland andra vår yngre (och större) podencohane. Kanske är leklust något som kommer med tiden, kanske är hon klar med ”sånt trams”. I rastgården roar hon sig istället med att spana efter förbipasserande vilt eller hänga med någon snäll hundägare.
 
Även om Flamenca själv är lågaktiv hänger hon utan problem med mig och den yngre hunden ut på både snabba och långa rundor i skog och mark. Hon rör sig fint och utan tecken på några ålderskrämpor – framförallt på håll ser hon avsevärt yngre ut än hon är. Kan även konstateras att både skärpa och jaktlust finns kvar, de många rådjur och harar som finns i vårt närområde skulle ligga mycket risigt till om hon kom lös. Går helt ok i koppel men blir förstås stark när hon ser harar etc.
 
Överlag är Flamman väldigt mycket vinthund; ett proffs både på livsnjut och överlevnad med tydlig ”av- och påknapp”. Hon vill gärna vara med familjen och gosa in sig ibland men har också integritet och sover till exempel hellre i egen bädd än i sängen. Tar mat från bänkar och bord gör hon, men så har hon också varit rätt hungrig mer eller mindre hela livet. Inomhus har hon i övrigt varit en dröm sedan start: rumsren, artig och mysig utan att vara klängig. När jag sitter hemma och jobbar ligger hon bredvid och gör sig mest bara påmind genom mysknorr och suckar av lättnad då och då – trivselfaktorn är skyhög.
 
Skäller sällan, men om någon hon gillar kommer ger hon hesa små lyckoskall, dansar runt och ler stort med alla tänder synliga. Har utan problem varit själv hemma (med andra hunden) kortare stunder. Hon älskar att åka bil, har också åkt kommunalt utan problem. Tuggben och leksaker är hon väl inte superpigg på att dela med hundkompisen, däremot gärna bädd. Har inte sett några tendenser till resursförsvar mot människor. Hon är väldigt snäll och respektfull mot barnen här hemma (8 och 14 år) men har samtidigt behov av eget utrymme.
 
Jag tror att Flamman skulle kunna trivas och lätt passa in i de allra flesta hem – med eller utan andra hundar. Hon har redan all ”grundhyfs” på plats och kräver ingen egentlig träning kring det vardagliga, är väldigt lätt att tycka om och verkligen värd en trygg och mysig ålderdom. Den som kan ge henne en mjuk bädd, lite mat och gärna en och annan komplimang på spanska kommer att få njuta av en enormt tacksam och rolig liten abuelita.

Vill du adoptera Flamenca?
Gör din intresseanmälan här nedan.