♂ Toshiro

~ Toshiro ~

Toshiro är lätt att tycka om, en stilig och tillgiven kille som vet hur man smörar sig till en plats i hjärtat och soffan. 

Toshiro finns att besöka i Dalarna.

 

Adoptionsavgift

7900 SEK

Kön

Hanhund

Född

2020

Ras

Blandras (bodeguero)

Mankhöjd

41 cm

Vikt

10 kg

Fungerar med katt

Nej

Fungerar med hund

ja

Fungerar med barn

Ja - äldre barn

Kommer från

Kommer från Spanien, bor nu i Sverige

Om Toshiro

Det här är en pigg och glad hund som gärna vill vara nära. Han följer gärna med ut i skog och mark och skulle nog älska vilken hundsport man än föreslog, men är också nöjd med att ligga i soffan och få gos. 

Med tanke på att det är mycket bodeguero i Toshiros rasmix är det föga förvånande att han har jaktlust och finner smådjur väldigt intressanta, han bör ej bo med sådana eller med katter. Toshiro älskar andra hundar och är språksäker, han kan bo både som ensam hund eller med hundkompisar. Han åker bil utan problem och har provat på både tåg och bussar. Hantering är heller inga problem, han är foglig och står snällt stilla vid bad och liknande. 

Toshiros akilleshäl är höga ljud och alltför mycket liv och rörelse, han tolererar visserligen både stadsliv och glada barn men visar med sitt kroppsspråk att han blir obekväm. Ett lugnare liv i utkanten av tätort eller på landet skulle passa honom perfekt. Om barn finns i familjen bör de allra helst vara i tonåren. 

Toshiro hittades som liten tillsammans med sin mamma och fick sedan växa upp i ett spanskt jourhem tillsammans med henne och ett helt gäng andra hundar. Han blev adopterad och kom till Sverige sommaren 2023, men utvecklade hudproblem (i form av klåda och utslag) varför föreningen valde att ta tillbaka honom för att behandla och utreda dessa ordentligt. Toshiro har sedan dess bott i jourhem där han är väldigt omtyckt och har fått lära sig allt om hur det är att bo i ett svenskt hem. 

Både klåda och utslag gav med sig relativt omgående och efter grundligt genomförd allergiutredning bestående av bland annat hypoallergen kost och pricktest hos specialistveterinär kan konstateras att Toshiro inte är allergisk, vare sig mot luftburen allergen eller födoämne. Toshiro är idag klådfri men har precis som många andra vita hundar en lite känsligare hud som inte mår bra av att vara fuktig för länge. 

Vill du adoptera Toshiro?
Gör din intresseanmälan här nedan.