♂ Jumper – ADOPTERAD

~ Jumper ~

Träffa världens gladaste och raraste kille, Jumper!

Jumper har fått sitt namn då han är en tokig, busig och glad ung kille som hoppar runt som en liten groda med tungan i vinden! Alltid glad och lycklig över precis allt.

Han är en väldigt social och kärleksfull kille som verkligen förtjänar ett helt fantastiskt hem.

Kontaktperson

Emelie Jaanus

Adoptionsavgift

8500 SEK

Kön

Hanhund

Ålder

1½ år

Ras

podenco-mix

Mankhöjd

55 cm

Vikt

15-20 kg

Fungerar med katt

ej testad

Fungerar med hund

ja

Fungerar med barn

ja

Kommer från

El Refugio de Leo

Om Jumper

Rapport från Jumpers jourhem:

“Med Jumper var det kärlek vid första ögonkastet när jag träffade honom på hundhemmet för första gången. En så levnadsglad och vänlig hund, fantastiskt temperament och världens gulligaste öron. En sån där hund som jag var övertygad skulle gå åt som smör.

Men månaderna gick och den söta, glada och spralliga ynglingen blev kvar, inte en enda intresseanmälan kom in. Jumper verkade osynlig, och för varje gång jag åkte ner till Spanien och träffade honom så kändes det bara svårare och jobbigare att lämna honom kvar där. Så när en tom plats dök upp på december-transporten bestämde jag mig för att det fick vara nog, Jumper skulle till mig som jourhund.

Nu har han varit här i ett par veckor och går från klarhet till klarhet. Han visar så tydligt att det är precis här han vill vara, med alldeles egna människor att älska och älskas av. Närhet är det absolut bästa Jumper vet, hade han kunnat så hade han förmodligen krupit in under skinnet på en. Kliad, klappad, borstad, skedad, allt som innebär närkontakt är det bästa som finns, och han sover tätt intill hela natten.

Som den vinthunds-blandning han är så har han lätt att koppla av inomhus, men är också alltid pigg på bus och att hänga med på vad än hans människa vill hitta på. Han är väldigt matmotiverad och smart, så förmodligen kommer man kunna lära honom allt man önskar ganska enkelt. I dagens läge är han dock en ouppfostrad och ivrig liten slyngel, så vi jobbar främst på att sansa glädjeyttringarna och ivern en aning när det bjuds på godsaker.

Då Jumper genetiskt är en jakthund på småvilt så jobbar han mycket med både nos och syn, han skulle förmodligen uppskatta och må bra av spår-aktiviteter. Han har en hel del jaktinstinkt, lyssnar bra inomhus, men utomhus är det lite sisådär och släpps endast lös på inhägnade områden. Han är ingen rymmare och har inte tagit efter “jourstorebror” med att hoppa över staketet hemmavid, även om han med lätthet skulle kunna. Han fungerar bra med katter, men kring mindre djur, tex gnagare, blir han väldigt exalterad och intensiv då han ser dem som byten. Det går förmodligen att träna bort, men jag är inte speciellt sugen på att utsätta mina tamråttor för några onödiga risker i dagsläget. Vi tränar och han blir bättre och bättre, men behöver ett hem som kan erbjuda mycket aktivering och som vill jobba med spår.

Jumper fungerar väl med andra hundar kända som okända. Med nya människor vill han hälsa lite försiktigt och vara den som söker kontakt först. Han är aningen mer avvaktande och försiktig kring män i början, men det släpper snabbt så fort han inser att de är snälla. Som de flesta hundhems-hundar som äntligen fått en egen människa kan han bli lite svartsjuk när någon annan vill komma nära honom och den människa han myser med. Det är ett beteende vi jobbar med, som blivit mycket bättre, men av denna anledning tror jag att en familj med barn under grundskoleålder inte vore optimalt som hem.

Accepterar kloklipp med godis, kan vänta tills “varsågod” när maten serveras. Kan även sitt, tass och yla på kommando. Otroligt lättlärd, hade jag lagt ner mer än “minsta möjliga” tid på träning hade han varit svensk lydnadschampion redan. Han är verkligen en fantastisk hund och det enda “negativa” med honom är jaktlusten, i övrigt är han perfekt. Han finns i jourhem i Norrköping.”

Ursprunglig text från sheltret:
Jumper hade ett hem. Ett hem där han inte var önskad. De ville skicka honom till det kommunala sheltret där de avlivas på löpande band, men en granne lyckades övertala dem att ta honom till det trygga sheltret istället och nu letar han efter sitt föralltidhem.
 
Jumper har fått sitt namn då han är en tokig, busig och glad ung kille som hoppar runt som en liten groda med tungan i vinden! Alltid glad och lycklig över precis allt. Han är en väldigt social och kärleksfull kille som letar någon att ge honom allt det han behöver – och lite till. Han går utmärkt ihop med andra hundar och är duktig att gå i koppel.
 
Jumper är en unghund med mycket energi och söker en aktiv familj som vill aktivera och träna med honom. Han kommer behöva gott med motion men även träning, kanske världens bästa agilitykompis? Han älskar allt och alla och skulle nog vara en utmärkt bästa kompis till barn i familjen och få hänga med på roliga familjeäventyr.

Är du det hem Jumper söker eller vill du ansöka om att bli jourhem?
Gör din intresseanmälan här nedan.