♀ Lola – ADOPTERAD

~ Lola ~

Lola är glad, lekfull och väldigt snäll! Det skulle man inte kunna tro när man får höra vad hon varit med om, men hundar är fantastiska!

Lola förtjänar verkligen ett kärleksfullt föralltidhem!

Lola finns att besöka utanför Motala.

 

Viktig information

Mastín espanol användes ursprungligen för att vakta boskap eller som gårdshundar. Vi förmedlar enbart mastín till hem där de får rätt förutsättningar att trivas, alltså inte till boende i lägenhet utan trädgård eller uteplats.

Kontaktperson

lizzie

Adoptionsavgift

5500 SEK

Kön

tik

Ålder

6 år

Ras

Mastín

Mankhöjd

73 cm

Vikt

52 kg

Fungerar med katt

ej testad

Fungerar med hund

ja

Fungerar med barn

ja

Kommer från

la manada de oscár

Om Lola

Uppdatering från jourhemmet augusti 2022:

Lola är en fantastisk individ, såååå snäll och mysig, älskar närhet och vi tror att hon önskar hon var mindre så hon kunde sitta i knät hela tiden. Bästa myset är att bara vara nära och lägga huvudet i handen eller i famnen.

Hon går helt okej i koppel men kan reagera när hon ser andra djur eller när cyklar kommer i full fart förbi, men hon lyssnar när man säger till henne. Hon bör inte bo med andra djur än hundar. Katter, kaniner och höns är hon alldeles för intresserad av att jaga och även om jag har svårt att tro att hon skulle skada dem så är det en onödig stress för henne.

Även om Lola kan framstå som lugn och nästan lite sävlig har hon en stor leklust. När hundarna släpps ut är hon snabb med att springa och leka och busa precis som om hon vore lika gammal som unghunden vi har här hemma. Hon är uthållig och kan gå lååååånga promenader utan problem, men är även nöjd med att bara vara. Inne är hon lugn och och jättesnäll fast hon har en förkärlek att tugga på saker. Hon älskar ben men vill inte dela med sig till andra hundar utan blir grinig när de kommer nära. Människor kan komma och ta vad som helst från henne utan problem.

Ibland är det som att hon ber om ursäkt för att hon finns och man märker att hon kanske inte varit med världens snällaste människor, reagerar när någon höjer rösten t.ex.

Lola är något rymningsbenägen, inte så att hon inte går att få in igen, men man måste vänta tills hon är klar med det hon rymde iväg för.

Ursprunglig text från sheltret:

När Lola räddades var hon väldigt illa däran med ett stort sår på låret och mindre sår på frambenen. Någon hade hällt kokande olja på henne som bestraffning för att hon försökte rymma. Såren är läkta och nu är det dags för Lola att hitta sitt föralltidhem.

Trots påfrestande upplevelser är Lola är glad, lekfull och väldigt snäll! Hon älskar att bli bortskämd, vill alltid vara till lags.

Lola kommer bra överens med andra hundar och har inga problem att äta tillsammans med de andra hundarna i sheltret.

Hon är rumsren och går fint i koppel men kan skälla till vid plötsliga ljud.

Är du det hem Lola söker?
Gör din intresseanmälan här nedan.