♂ Lucky – ADOPTERAD

~ Lucky ~

Terrier i fickformat
 
Han är glad, charmig och pytteliten. Vill vara nära, allra helst uppe i knät precis hela tiden, samtidigt som han med glädje hänger med på allt man gör.

Kontaktperson

Alexandra

Adoptionsavgift

8500 SEK

Kön

Hanhund

Ålder

3 år

Ras

Jack Russell-mix

Mankhöjd

30 cm

Vikt

6 kg

Fungerar med katt

ja

Fungerar med hund

ja

Fungerar med barn

ja (lite större barn

Kommer från

gpar

Om Lucky

Den här killen hittades övergiven och förvirrad vandrandes ensam på gatorna i Rute innan han kom in till GPAR.
 
Han fungerar bra med andra hundar och katter, och har inte uppvisat någon jaktinstinkt. Förmodligen just därför han blev övergiven, en jakthund utan jaktinstinkt har inget värde för en jägare. Lucky går fint i koppel och är en utmärkt sällskapshund. 
 
Men låt er inte luras av hans nätta storlek och valpiga uppsyn, han är trots allt en terrier, och terriers har både integritet och en stor egen vilja. Två gånger har han blivit adopterad i Spanien, och lika många gånger har han blivit tillbakalämnad till hundhemmet när familjen insett att han är en hund, inte bara en gullig accessoar. 
 
Han har vid enstaka tillfällen visat ett visst mått av resurshävdande, något vi jobbar med framgångsrikt genom byteshandel. Detta gör att vi inte vill placera honom i en familj med små barn, som inte kan läsa av hundens signaler och bemöta dem på ett korrekt sätt.
 
Idealhemmet för Lucky vore hos någon som är aktiv och där han får vara med hela tiden. Han lider av separationsångest och behöver ensamtränas. I dagsläget följer han med jourmatte och hennes hund på jobbet, där han mestadels sover sig igenom arbetsdagen i lastbilen. 
 
Han skulle förmodligen älska att träna till exempel agility eller spår, eller annan form av aktivering av både knopp & kropp. 
 
Han finns i jourhem i Norrköping. 

Är du det hem Lucky söker eller vill du ansöka om att bli jourhem?
Gör din intresseanmälan här nedan.