~ Molly ~

Molly kom till Sverige i september 2020. Nu har hennes älskade matte fått hälsoproblem och kan inte ge Molly det liv hon förtjänar.

Vi söker ett nytt föralltidhem till Molly där hon kan fortsätta utvecklas och blomstra.

Molly finns att besöka i Göteborgsområdet.

Kontaktperson

lizzie

Adoptionsavgift

5500 SEK

Kön

tik

Född

2019

Ras

Podenco-mix

Mankhöjd

42 cm

Vikt

16 kg

Fungerar med katt

nej

Fungerar med hund

små

Fungerar med barn

äldre barn

Kommer från

Triple A (sverige september 2020)

Om Molly

När Molly först kom till Sverige var hon ängslig och osäker, speciellt om man var för snabb i sina handrörelser. Första tiden kretsade Mollys liv kring att äta och sova och ta långa promenader med sin nya matte. Med en aktiv, mjuk men konsekvent ägare, massor av tålamod, kärlek, kramar, även då och då massage, fick hon den tid hon behövde för att kunna slappna av. 

Förändring har kommit successivt. Idag Molly är en helt annan hund. Hon är vänlig och tillgiven till sina närmaste i familjen, däremot hon kan bli reserverad mot främlingar. Hon är aldrig aggressiv.

Några timmar hemma ensam klarar hon bra. Däremot mår hon fortfarande inte bra vid större folksamlingar ex.vis familjefester, höga ljud eller ex.åska. Molly gillar barn (8-10). Gillar att springa efter en boll! 

Molly är rumsren och hon går fint i kopplet dock har en hel del jaktinstinkt och behöver tränas i inkallning innan hon kan gå lös. Hon gillar promenader i skogen, utflykter, älskar att åka bil, sitta och titta ut genom bilfönstret.  Hon gillar inte katter. Molly går bra med andra hundar så länge de är i hennes egen storlek eller mindre. Stora hundar gör henne osäker.

Molly är en mysig hund. Hon gillar kramar, att bli klappad på magen och få sin päls borstad. Hon behöver lite tid att få vänja sig vid det nya livet, hennes nya familj behöver vara tålmodig och inte stressa.

Vi tror att Molly skulle trivas i en familj med större barn , gärna i ett hus med trädgård där hon har sin egen plats i solen!

Är du det hem Molly söker eller vill du ansöka om att bli jourhem?
Gör din intresseanmälan här nedan.