♂ Odin BOKAD

~ Odin ~

Kön: Hanhund
Född: 20 december 2019
Väntat sedan: Maj 2021
Ras: Blandras (American bully/Pitbull-mix)
Mankhöjd: 40 cm
Vikt: 31 kg
Fungerar med katt: Ej testad
Fungerar med barn::Ja
Organisation: Grupo de Protección Animal de Rute
Adoptionsavgift: 6900 SEK

Vår livsglada och snälla bully-mix Odin!

Odin har inte haft det lätt och han har aldrig fått riktig trygghet i livet. När vi hälsade på honom på GPAR i början av juni berättade de att han först bott i en barnfamilj, sedan hamnade han av någon anledning hos en person med drogproblem och blev tillslut omhändertagen.

Odin är en otroligt kärleksfull och social kille! Han är så otroligt glad över sällskap och hela han bara lyser upp så snart det är människor i hans närhet. Men det syns på honom, i hans stressade och ledsna ögon, att allt han vill är att få komma därifrån och få en riktig familj igen. Få trygghet och kärlek, varje dag. Ett liv han förtjänar så mycket.

Odin har någon form av dermatit (eksem) som har visat sig främst kring hans bröstparti. Han har visat negativt på alla tester, exempelvis demodex. Han har nu fått en spruta en gång i veckan i en månad för att se om det blir bättre, och det läker redan ut sakta men säkert. Veterinären misstänker att han är lite känslig för stress i samband med någon lokal hudinfektion som nu läker ut.

När vi först klev in i Odins hägn kom det en så otroligt glad kille springandes mot oss, med det fantastiska bullhundsleendet och han ville leka, springa, gosa, pussas – allt samtidigt! Han verkar matdriven, och gick lätt att varva ner med rätt metoder trots att han såklart var stressad och understimulerad.

Det Odin vill ha är en medelaktiv familj som vill aktivera honom med långa härliga promenader i naturen, men vi tror inte heller han kommer ha problem i stadsmiljö med tanke på att han är så pass stabil och orädd. Han vill kunna få mysa ner sig i gosiga bäddar eller soffa, bara få en familj som kan älska honom villkorslöst och samtidigt lära honom lite “vett och etikett”, den uppfostran han aldrig fått.

Det här är en så otroligt härlig kille! Det är ingen hemlighet att vi fick ett extra hjärtslag när i träffade honom, och önskar honom ett så fint hem.

Är du det hem Odin söker? Välkommen att lämna en intresseanmälan!

Odin med en kompis

Odin på promenad med barn

Vattenbus!

När vi besökte Odin i början av juni