~ Pepa ~

Vår älskade fadderhund Pepa, nu är det verkligen din tur att få en chans till ett bättre liv!

★ Pepa är en hund med särskilda behov.
Hon behöver ett hem. Ett alldeles eget hem med en en kärleksfull och lugn människa att utvecklas med för att verkligen blomstra ut till den fantastiska tjej hon är.

Vi hoppas nu kunna hitta ett hem utan barn som har mycket erfarenhet av skygga hundar samt tid att hjälpa henne ta steget till en glad och trygg hund. Är det du?

Kontaktperson

Emelie Jaanus

Adoptionsavgift

4500 SEK

Kön

tik

Ålder

3½ år

Ras

podenco

Mankhöjd

42 cm

Vikt

10 kg

Fungerar med katt

Ej testad

Fungerar med hund

Osäker

Fungerar med barn

ska inte bo med barn

Kommer från

GPAR

Om Pepa

Pepa kom till sheltret för över ett år sedan. Hon hittades på en semesteranläggning i Benamejí och höll sig omkring swimmingpoolen. Hon verkade orolig och förvirrad och man upptäckte att hon i närheten gömde sina valpar.

Vid det här laget är Pepas valpar i sina nya hem sedan länge, men hon finns kvar på sheltret och vi trodde hon skulle förbli det väldigt länge. Pepa hade så stor rädsla och tillhör “Nervous dog group” eftersom hon behöver tränas regelbundet. Något otäckt har hon med sig i ryggsäcken men eftersom hon är upphittad så vet man inte vad som hänt.

Pepa har fått hjälp av en hundpsykolog under många månader nu och har gjort enorma framsteg sedan vi hade henne som fadderhund för 6 månader sedan, men hon behöver få utvecklas i sin egen takt och detta går inte fort. Pepa tillåter nu att man tar i henne, hon kommer fram för att ta godis, svansen viftar allt mer och mer vid kontakt med människor. Pepa är en aning dominant mot andra hundar, hundpsykologen har förklarat att det handlar om hennes rädsla.

Vi ansåg att det skulle dröja väldigt länge innan man kunde hitta henne en familj, men vi känner nu tillsammans med sheltret att hon gjort sådana pass framsteg att hon verkligen måste få en ärlig chans till ett värdigt liv! Sheltret kan inte göra mer, hon är en helt annan hund utanför sheltrets väggar och blir full av liv och energi.

Hon behöver ett hem. Ett alldeles eget hem med en en kärleksfull och lugn människa att utvecklas med för att verkligen blomstra ut till den fantastiska tjej hon är. Vi hoppas nu kunna hitta ett hem utan barn som har mycket erfarenhet av skygga hundar samt tid att hjälpa henne ta steget till en glad och trygg hund. Är det du?

Är du det hem Pepa söker eller vill du ansöka om att bli jourhem?
Gör din intresseanmälan här nedan.