♂ Pumba – ADOPTERAD PÅ ANNAT HÅLL

~ Pumba ~

Kön: Hanhund
Född: 15 november 2019
Väntat sedan: Augusti 2020
Ras: Blandras (Podenco-mix)
Mankhöjd: 45 cm
Vikt: 17 kg
Fungerar med katt: Ej testad
Fungerar med barn::Ja
Organisation: Protectora de Animales Málaga
Adoptionsavgift: 5900 SEK
Särskilda behov: Pumba är rädd

Pumba är en speciell liten kille för sheltret, han har en särskild plats i deras hjärtan. Han har varit i sheltret i nästan ett år nu. Han räddades från ett stort fält tillsammans med sina fyra syskon, alla helt vettskrämda. Trots hans unga ålder måste Pumba och hans syskon fått uppleva människans otroliga grymhet.

Första dagarna i sheltret var jobbiga för dem, de var så rädda att de låg ihop i stora högar och försökte göra sig själva osynliga. De ville inte äta, inte titta på volontärerna och de darrade så fort någon kom dem nära.

Men dagarna gick, veckorna gick och sakta men säkert började Pumba förstå att människorna på sheltret inte var farliga utan att de var där för att hjälpa. Så snart han började komma igång att äta och låta sig bli klappad beslöt de att låta honom åka till jourhem där han skulle få störst chans att blomstra ut.

Idag är Pumba en helt ny hund! Han är fortfarande lite blyg i början när han träffar nya människor. Han går fint i koppel, går fint bredvid en och drar inte något. Förutom när han blir rädd för något, vilket kan hända om det blir för mycket intryck på en och samma gång, folksamlingar eller höga ljud som exempel. Han behöver alltid ha på sig en säkerhetssele av den anledningen och han får inte springa lös.

Pumba älskar att gå långa härliga promenader ute i naturen och uppleva nya äventyr! Hemmavid ligger han så snällt i sin bädd och kommer då och då för att säga hej och få lite klappar och mys. Han bor med flera hundar och älskar dem alla väldigt mycket.

Pumba letar efter en tåmodig familj, om möjligt med erfarenhet av rädda hundar. Gärna med en hundkompis eller flera, då de hjälper honom ovärdeligt mycket med hans rädslor. Han behöver en familj där han kan känna sig säker och få ta sina steg sakta men säkert. Då han är så pass ung har han ju hela livet framför sig! Pumba förtjänar verkligen ett lyckligt slut på sin hemska saga.

Pumba passar dig som har förståelse för att rädda eller nervösa hundar, som på något sätt tappat förtroendet för människor, behöver tid på sig att landa och komma till ro. Dessa hundar kan bli enormt fina och blomstra ut till fantastiska hundar när de väl klivit över tröskeln (sin mur de byggt upp) – men det krävs tid, tålamod och engagemang från människans sida. Det är också viktigt att vara införstådd i att beroende på hur rädd och nervös hunden är, att det kan gå snabbt men att det också kan ta lång tid. Det är otroligt viktigt att låta dessa hundar få tid på sig och bygga upp en ömsesidig respekt.

Är du det hem Pumba söker? Välkommen att lämna en intresseanmälan!