♂ Rocky BOKAD

~ Rocky ~

Kön: Hanhund
Född: September 2013
Väntat sedan: 14-05-2021
Ras: Blandras
Mankhöjd: 69 cm
Vikt: – kg
Fungerar med katt: Ej testad
Fungerar med barn::Ja
Organisation: Grupo de Protección Animal de Rute
Adoptionsavgift: 5900 SEK

Vår snälla björn till hund,

Rocky omhändertogs av en familj som hade honom bunden hela dagarna i ett garage, dygnet runt, året om. Han blev sedan adopterad av en barnfamilj som han bott med i flera år, men på grund av ändrade livssituationer är han nu ännu en gång tillbaka till sheltret..

Vi tycker det är otroligt sorgligt, för han är en sådan fantastisk hund på alla sätt och vis. Han är lugn, balanserad, otroligt vänlig, kärleksfull, lyhörd och samspelar dessutom bra med andra hundar och funkar fint med alla sorters människor och barn.

Nu vill Rocky få leva ut resten av sitt liv i en familj som inte ger upp honom, där han få gå i välförtjänad pension som en senior i sina bästa år – sova gott, äta gott, mysa och leka. Trots hans ålder ska man inte bli lurad! Han älskar att leka med bollar och få ta sig en liten strosare runt gården.

Uppdatering 8/6:

Vi har fått träffa Rocky nu när vi varit på besök i Spanien. Wow vilken livsglad och underbar kille det här är! Vi stod länge i hans fina hägn, spelade lite fotboll och kastade boll. Skrattade glatt när han doppade hela huvudet i vattenhinken för att leta upp sin boll. Det här är en kille med charm och humor! Han bara älskar vatten och bollekar – och så himla snäll dessutom! Han tog inte bollen ur handen en enda gång, han väntar tålmodigt med total koncentration tills man kastar eller släpper. Till och med att försöka sträcka bollen mot honom, så tog han den inte ur min hand. Han kommer vara en så otroligt fin kompis till en barnfamilj, som vill leka med honom hela dagarna – han kommer tröttna långt efter barnen redan har tröttnat, och han kommer inte en enda gång gå över tröskeln och nafsa mot bollen utan snällt och respektfullt låta barnen styra leken.

Rocky har blivit testad med andra hundar och han går dessvärre inte bra ihop med andra hanhundar. Men tikar och mindre hundar går hur bra som helst. Det kan också vara sheltermiljön som gör detta problematiskt i en stressig miljö, men det är bra att vara medveten om att han behöver försiktiga introduktioner till andra hanhundar eller inte umgås med dem alls.

Han kommer behöva en fin familj som vill ta med honom på sina vardagsäventyr och få leka och busa. Låta honom få följa med, aktivera sig och bara vara en del av en familj.

Är du det hem Rocky söker? Välkommen att lämna en intresseanmälan!