♀ Laika – ADOPTERAD

~ Laika ~

Kön: Tik
Född: 26 maj 2020
Väntat sedan: April 2021
Ras: Blandras (Alano/malinois)
Mankhöjd: 55 cm (växer)
Vikt: 25 kg (växer)
Fungerar med katt: Ej testad
Fungerar med barn::Ja
Organisation: El Refugio de Leo
Adoptionsavgift: 6900 SEK

Träffa vår lilla valp, Laika!

Laika inkom till ett ställe där de försökte hitta hennes familj, men utan chip eller någon som kom för att leta efter henne inkom hon sedan till sheltret.

Laika är en ung tjej med sprudlande glad energi! Hon bor med en annan hund (filmen nedan) och de gör massvis med framsteg tillsammans. Hon är en social och snäll tjej som dessutom går fint i koppel trots hennes energinivå.

Veterinären misstänkte att hon har någon PPP i sig (Spaniens samlingsnamn för alla sorters muskelhundar/kamphundar), men vi tror mer på att hon är åt Malinois-hållet. Eventuellt blandat med Alano español.

Då hon är en ung hund och med tanke på vilka raser hon troligen har i sig, oavsett vilka så är hon en hund som kommer att behöva ett aktivt hem med en hundvan ledare. Någon som kan träna henne med mjuka metoder, och guida henne till att bli en balanserad, stabil och mjuk tjej när hon växer upp!

Uppdatering 6/6:

Vi har nu fått äran att träffa Laika på plats när vi kom och hälsade på i Spanien. Vilken otroligt fin och rar tjej! Trots hennes unga ålder och raserna i sig verkar hon otroligt mild, mjuk och anspråkslös. Hon var så lugn och snäll, även när jag gick iväg med henne en sväng för att ta en promenad, hon drog lite valpigt i kopplet då hon var så glad att få en liten promenad men inte alls särskilt farligt. Lite smått osäker ibland på vissa saker, vilket inte alls är konstigt med tanke på att vi inte vet vad hon varit med om. Hon reagerar genom att lägga sig ner eller bara gå med huvudet och svansen mycket lågt (men glatt viftande) för att visa sig ofarlig och inte till besvär. Så otroligt rar! Trots att hon blir lite “blyg” så är hon fortfarande nyfiken och nosar ändå glatt, trots att hon tar det försiktigt. Det här kommer bli en riktig stjärna!

Är du det hem Laika söker? Välkommen att lämna en intresseanmälan!

Laika hos veterinären