~ Simba ~

Viktigt information

Vi förmedlar enbart PPP-hundar (bull/muskel/kamphundar) till hem med erfarenhet. Ej till förstagångsägare, personer under 25 år eller till familjer med småbarn. Detta är helt underbara, starka och aktiva hundar som kräver en stabil, trygg och erfaren hundförare som vill träna med positiva metoder.

Kontaktperson

Ann

Adoptionsavgift

7900 SEK

Kön

Hanhund

Född

2019 år

Ras

Staffe-mix

Mankhöjd

59 cm

Vikt

33 kg

Fungerar med katt

ja

Fungerar med hund

ej testad

Fungerar med barn

ja

Kommer från

Triple A

Om Simba

Uppdatering från en volontär på Triple A:

Simba är väldigt lugn, kärleksfull och vänlig. Ganska dominant men lugn och aldrig aggressiv. Ignorerar de flesta hundar han möter men kan emellanåt reagera när han möter andra hanhundar. Delar kennel med tiken Roxana som är riktigt bossig och det går hur fint som helst, för det mesta undviker han henne helt enkelt.

Simba är stark och kan dra i kopplet så hans nya familj behöver träna på följsamheten. Han lär sig dock snabbt så med lite tålamod ska det nog ordna sig.

Simba är en extremt lojal vän och tyr sig till människor han lär känna. Han lär sig snabbt och gör allt för att få uppmärksamhet. Han är inte speciellt matmotiverad men gillar att få beröm.

Han älskar att åka bil och hoppar in utan vidare när han får chansen. Han har uppfört sig exemplariskt när han har varit hos veterinären. 

Alla älskar Simba, hos rätt familj kommer han att bli en fantastisk livskamrat.

Simba adopterades som valp och bodde i en familj i tre år. Sen bestämde de sig för att lämna Spanien och valde då att lämna även Simba. De lämnade helt sonika in sin familjemedlem tillsammans med hans bädd och matskål för att bo på ett betonggolv bakom galler.

Simba är en stor, stark och vacker kille.

Han älskar att vara med volontärerna och vill bli klappad och kramad av alla.

Simba älskar sina promenader.

Simba har lindrig höftledsdysplasi men detta påverkar dock inte hans livskvalitet.

En hund med mild till måttlig HD kan leva ett helt normalt liv. Det viktigaste att känna till som ägare är att kontrollera hundens vikt och kost. Regelbunden, måttlig motion varje dag, övervikt kan avsevärt påverka drabbade leder. Hunden behöver fortsätta röra på sig normalt så musklerna i lår och rygg byggs upp samt att lederna används kontinuerligt. Vissa använder även tillskott med Glukosaminer som kan bibehålla god ledrörelse. Det finns ingenting som botar en höftledsdysplasi men detta hjälper hunden att bibehålla en god livskvalitet.

Vill du adoptera Simba?
Gör din intresseanmälan här nedan.