~ Sira/Siv ~

Siv (som hon heter nu) behöver komma till ett nytt hem då det inte fungerar i det gamla. Siv har attackerat en annan hund och behöver komma till ett erfaret hem som kan sätta grunderna med bra ledarskap. 

Siv är en go tjej som behöver få hjälp att hitta balansen.

Viktigt information

Podencon är en jagande, vinthundslik urhund. I Spanien hålls de fortfarande som arbetande hundar, främst för ”hetsjakt” på kanin. De jagar självständigt och instinkten är mycket djupt rotad.

Podencon är en underbart vänlig och lojal familjehund som bara bör släppas lös på säkert inhägnat område.

Siv finns att besöka i Rimbo.

Adoptionsavgift

7900 SEK

Kön

Tik

Född

2019

Ras

Podenco-mix

Mankhöjd

53 cm

Vikt

21 kg

Fungerar med katt

ej testad

Fungerar med hund

ja

Fungerar med barn

ja

Kommer från

Kommer från Spanien, bor nu i Sverige

Om Sira/Siv

Siv räddades rakt ur misären. Hon bodde helt ensam och instängd i smuts och bråte (se bilder nedan). Där hade hon bott sedan hon var valp utan kärlek och omvårdnad. För ungefär två år sedan kom hon hit.

När hon kom till sitt nya hem i Sverige tog hon familjen med storm, hon kom in som ett yrväder som fungerade ganska bra till en början. Men hon var skällig och kunde göra utfall mot cyklister och bilar. Dessvärre har det eskalerat och hon har börjat göra utfall mot andra hundar och situationen har blivit ohållbar.

Siv är väldigt tillgiven och gillar människor. Hon är alltid glad och vill gärna vara med och vara till lags. Hon är aktiv och har en ganska hög energinivå men hemma är hon lugn och kan slappa i soffan. Hon tycker om att springa fort och hon är ganska lättlärd. Hon gillar sök och agility. Hon har inga problem med att åka bil.

Vill du adoptera Sira/Siv?
Gör din intresseanmälan här nedan.