♂ Toby – ADOPTERAD I SPANIEN

~ Toby ~

Låt oss presentera Toby García, en kille med karaktär! Han föddes på juldagen och fyller snart två år.

Toby har en fantastisk sällsynt skönhet, en sådan som får dig att bli glad. Hans rufsiga och ändå härliga päls, hans enorma öron, hans vita lilla tofs som växer där rakt på huvudet – hur kan man inte bara älska denna hund?

Kontaktperson

Ann helleday

Adoptionsavgift

7500 SEK

Kön

Hanhund

Ålder

ca 2 år

Ras

Blandras

Mankhöjd

58 cm

Vikt

20 kg

Fungerar med katt

ej testad

Fungerar med hund

Vissa hundar

Fungerar med barn

ja

Kommer från

Protectora de Animales Málaga

Om Toby

Låt oss presentera Toby García, en kille med karaktär! Han föddes på juldagen och fyller snart två år. Även om dessa två år inte har gett honom någon lycka sedan han övergavs redan som valp på ett annat shelter, blev adopterad men slutade ändå upp i vårt shelter. Här är han nu, ett år senare och osynlig – ingen ser honom, och han blir kvar månad efter månad…

Toby blev inlämnad för att ägaren tyckte “att han är dum mot andra hundar och människor”, och sheltrets volontär som älskar Toby så mycket tror att den dumma var ägaren som inte förstod sig på hunden, eller gav honom det han behövde. En hund blir inte “perfekt” utan rätt guidning, träning och kärlek av sin/sina människor. Särskilt när deras behov inte blir bemötta.

Toby har en fantastisk sällsynt skönhet, en sådan som får dig att bli glad. Hans rufsiga och ändå härliga päls, hans enorma öron, hans vita lilla tofs som växer där rakt på huvudet – hur kan man inte bara älska denna hund?

Vi ser dig Toby. Vi ser vilken unik själ du är. Toby är en glad och sprallig kille som älskar at tleka, springa, ta emot kärlek och mys och gärna allt på en gång! Hans svans går i ett, galen av belåtenhet och livsglädje. Han älskar människor, inklusive barn.

För honom är det ibland svårt att hantera sina nerver, när det blir alldeles för mycket intryck på en och samma gång. En form av stress som han jobbar med efter att ha suttit på två shelter och blivit omplacerad där i mellan. Sheltret är inte en bra plats för en hund med stress, men trots detta låter han sig guidas bra. Det vill säga att när du väl etablerat ett tryggt förhållande med honom, med lugn och trygghet, en relation där han vet att han inte behöver hantera något eftersom du redan gör det, där han inte behöver vara uppmärksam på allt hela tiden. Då släpper han nerverna som plågar honom och låter sig varvas ner och hitta lugnet. Det syns så tydligt på honom när han får det trygga förtroendet för någon och litar på att de hanterar situationen åt honom – hela hans kropp slappnar av, öronen står inte längre rakt upp, ögonen fladdrar inte längre omkring i stress och är beredd på att reagera. Han tittar istället på dig och väntar på att du ska berätta för honom hur ni ska göra nu, och han kommer göra allt du ber om.

Detta är ingenting som kommer av sig själv, utan han kommer behöva tid och en person som är villig att ge honom den tiden att komma till ro i sig själv och kunna lita på sin människa i ur och skur. Då blir han en helt fantastisk balanserad hund – vilket sheltret och dess volontärer har sett och arbetat med.

Vid hundmöten kan denna stress komma till tals, och med rätt energi så bryter man honom enkelt. Men har en oerfaren person kopplet som kanske inte vet hur man gör, kan han reagera och bli reaktiv. Han har aldrig skadat någon, men han kan ge ett blåmärke. Rättar man till honom, avleder och tränar med mjuka och positiva metoder när han skäller, eller innan han är påväg att skälla, så är han väldigt lydig och tittar snällt på dig med full uppmärksamhet.

Toby går bra ihop med andra hundar om en erfaren person finns där för att guida honom, och bryta honom när han går över gränsen. Han har blivit introducerad till stora flockar med hundar av olika karaktär, han har till och med varit hemma hos en volontär med sina tre hundar och sina två katter utan problem. Du måste bara veta hur du ska förstå Toby, förstå hans tecken och när du måste veta hur du ska guida honom. Just nu bor han med en annan ganska dominant tik, de spenderar dagarna tillsammans i lek och mys. Han har också levt med en rädd tik som han lärde leka boll och uppmuntrade henne att leka med honom, när hon på gården aldrig hade rört sig från ett hörn av rädsla.

Toby behöver helt enkelt en person som har erfarenhet av hundar, gärna reaktiva hundar, sedan förut och vet att det går att träna bort med ömsesidig respekt och trygghet. Och ju mer du övar med honom, desto lättare blir han, desto mer fäster han sig vid dig och du till honom, och blir en otrolig följeslagare.

Vi ser gärna att Toby bor utan hundar då han inte gillar att dela leksaker, och behöver sin tid till anpassning. Toby kommer bli en helt fantastiskt hund i rätt hem – bara han får tid på sig att släppa shelterstressen och landa så kommer du ha världens finaste, mest kelsjuka och charmiga hund!

Är du det hem Toby söker eller vill du ansöka om att bli jourhem?
Gör din intresseanmälan här nedan.