Troy HAR FÅTT HEM

Kön: hane
Född: maj 2019
Mankhöjd: 60 cm
Vikt:
Ras: blandras (ev mig med spansk bulldog)
Bakgrund: upphittad
Organisation: GPAR
Adoptionsavgift: 6900 sek

En vädjan om hjälp kom för den här hunden, Troy, till GPAR och sedan vidarebefordrad till oss.  Historien är som så att en dam vid namn Sue Williams, som tidigare varit jourhem till GPAR, räddade hunden för ungefär sex månader sedan då hon hittade honom övergiven nära hennes hem.  Hon frågade då GPAR om de kunde ta hand om hunden men just då var hundhemmet fullt så de hade inte plats för honom. Sue valde då att behålla då Troy.

Nu har Sue hamnat i en svår situation då hon inte längre kan ha kvar Troy. Han är så stark och Sue har genomgått två höftoperationer vilket naturligtvis är svårt att kombinera med hundpromenader. Hon kände nu att detta blev henne övermäktigt och hon var tvungen att lämna över Troy till ett hundpensionat för en månad. Sue frågade också om GPAR kunde hjälpa henne denna gång genom att försöka hitta ett bra hem till honom. Hon är väldigt orolig för hans framtid. I Spanien är inte hundar av den här storleken och typ särskilt åtråvärda.

Troy är en underbar hund, otroligt vänlig och trevlig. Han är kärleksfull och en fin kille, nu deprimerad och saknar sin matte mycket som han lärt sig betyder trygghet.
Troy är ung och behöver lära sig lite “vett och etikett”, bl a att gå fint i koppel eftersom han är så stark. Han fungerar bra med katter och andra hundar. Han har en känslig sida, han kan bli stressad eller osäker när han träffar främlingar. Med nya människor och ny miljö behöver han få tid på sig att “landa”.

Vi söker ett erfaret hem som har tid och kunskap att vänta in Troy, att ge honom självförtroende och finna harmoni.

Uppdatering från jourhemmet 26/11

Troy är en pigg och glad kille som gärna leker med jourhemmets hundar, är snäll och lugn runt gårdens andra djur (katter, hönor, getter och hästar), han är lättlärd, lyhörd och uppmärksam. Inne är han lugn och väluppfostrad, ja en riktigt gosig soffpotatis. Han resursvaktar inte och går fint ihop med både tikar och andra hanar.

På hemmaplan är han med andra ord helt underbar! Men vid promenad blir det problem. Troy tycks ovan vid promenader och i sin iver stressar han upp sig så mycket att han inte alls kan behärska sig. Han gnäller, skäller, hoppar och drar. Om han får gå själv, utan jourhemmets hundar, är han inte lika utåtagerande och betydligt lättare att hantera. Detta beteende är dock nytt för mig så jag har valt att söka hjälp och går nu kurs med honom. Så fort han lärt sig att uppföra sig också på promenaderna blir han den perfekta hunden för den aktiva familjen.

Foton tagna i jourhemmet 9/11

Bilder från Spanien