~ William ~

Kön: Hanhund
Född: Lite över 1 år gammal
Väntat sedan: –
Ras: Podenco canario
Mankhöjd: – cm
Vikt: – kg
Fungerar med katt: Okänt
Fungerar med barn: Okänt
Organisation: Almas de 4 patas
Adoptionsavgift: 5900 SEK *
Särskilda behov: William är rädd och behöver tid och förståelse

Sir William,

Det är vad vi kallar honom för hans elegans! Han är verkligen majestätisk, när han går ser det ut som att han dansar konungsligt, nästan som att han ska börja flyga!

Williams historia är en upprepande och sorlig sådan för dessa stackars poddar i Spanien. Bakom hans honungsfärgade ögon gömmer det sig en sorlig historia. Han kommer från en jägares flock, men med Williams inre godhet var han aldrig menad för att jaga, och han blev istället inlåst och fördömd till att svälta ihjäl. Han svalt så länge att han blev oförmögen till att äta, och kommer därför aldrig bli en hullad hund igen utan förbli smal i formen som en greyhound.

Men William är en kämpe! Och han gör framsteg varje dag. Han är otroligt sällskaplig och respektfull med andra hundar, tikar som hanar, stora som små. Han läser av och vet när han ska låta dem få sitt utrymme.

Med människor är han fortfarande väldigt blyg, och behöver någon som kan förstå att han behöver tid på sig. Han älskar att gå på promenader och han går mycket fint i koppel. Han är en väldigt tystlåten men lekfull kille! Även då han ännu inte lärt sig riktigt hur man leker med leksaker, så är han väldigt intresserad av dem. Särskilt mjuka leksaker som är otroligt roliga att bita sönder!

Han är fortfarande en liten valp i en stor kropp! Sir Williams är väldigt älskad och speciell för hundhemmet, hans ögon är så fulla av godhet och han förtjänar verkligen en chans i livet.

William passar dig som har förståelse för att rädda eller nervösa hundar, som på något sätt tappat förtroendet för människor, behöver tid på sig att landa och komma till ro. Dessa hundar kan bli enormt fina och blomstra ut till fantastiska hundar när de väl klivit över tröskeln (sin mur de byggt upp) – men det krävs tid, tålamod och engagemang från människans sida. Det är också viktigt att vara införstådd i att beroende på hur rädd och nervös hunden är, att det kan gå snabbt men att det också kan ta lång tid. Det är otroligt viktigt att låta dessa hundar få tid på sig och bygga upp en ömsesidig respekt.

Är du det hem William söker? Välkommen att lämna en intresseanmälan!