♀ Alma – ADOPTERAD

~ Alma ~

Viktigt information

Vi förmedlar enbart PPP-hundar (bull/muskel/kamphundar) till hem med erfarenhet. Ej till förstagångsägare, personer under 25 år eller till familjer med småbarn. Detta är helt underbara, starka och aktiva hundar som kräver en stabil, trygg och erfaren hundförare som vill träna med positiva metoder.

Kontaktperson

Emelie Jaanus

Adoptionsavgift

8500 SEK

Kön

Tik

Ålder

ca 2 år

Ras

Blandras (Amstaff)

Mankhöjd

- cm

Vikt

ca 20 kg

Fungerar med katt

ja

Fungerar med hund

ja

Fungerar med barn

ja

Kommer från

La manada de Óscar

Om Alma

Alma är en ung, pigg och glad tjej som inte har haft det lätt…

Sheltret lyckades höra talas om en American Staffordshire Terrier som cirkulerade runt nätverket under flera dagar, där ingen verkade vilja ta hand om henne. Upphittaren till hunden kände sig tillslut tvingad att ta henne till  killshelter då hon själv inte kunde ta hand om Alma, och ingen annan ville ta henne. Så snart vårt shelter hörde talas om detta kom de genast dit för att rädda henne.

Alma bodde i ett hus. Upphittaren såg henne dagligen genom ett fönster, där satt hon eländig och ledsen utan mat eller vatten – dag efter dag helt i sin ensamhet utan en människa i sikte. Efter det hade gått flera dagar och upphittaren var rädd att hunden skulle dö av hunger gick hon in och tog henne därifrån. Upphittaren berättade att huset inte var så fullt av avföring som hon trott, vilket får oss att misstänka att hon kände sig tvungen att äta sin egen avföring för att överleva… Helt fruktansvärt…

Alma anlände i fruktansvärt och ynkligt tillstånd på grund av en lång period av svält. Hon var bara skinn och ben, har skrämmande långa klor och en fruktansvärd hunger. Hon är fortfarande väldigt underviktig men går stadigt upp i vikt, sakta men säkert. Hon behövde bara stanna en dag i sheltret och fick direkt komma till ett jourhem – där är hon nu i trygghet och inväntar sitt föralltidhem som vill fortsätta jobba med hennes viktuppgång och muskelbyggnad, samt ge henne den kärlek hon så otroligt mycket förtjänar.

Alma är en så otroligt söt tjej! Hon är så otroligt rar och snäll och kommer överens med allt och alla hon träffar – allt från hundar i alla möjliga storlekar och kön till katter och barn. Hon är väldigt nyfiken och livsglad, hon har ju ett helt liv att ta igen! Svansen går i ett och allt hon ser är så roligt, åh så roligt. Hon älskar att springa och leka – livet är ju fantastiskt!

Vi tror Alma kommer passa dig som vill ge henne daglig träning, motion och mycket uppmärksamhet. Hon kommer passa i de allra flesta aktiva familjer med tanke på hennes rara och snälla personlighet. Hon vill få uppleva livet, träna upp kroppen, få äventyr och älska och bli älskad.

Är du det hem Alma söker eller vill du ansöka om att bli jourhem?
Gör din intresseanmälan här nedan.