~ Pancho ~

Vår underbara, kärlekstörstande och tillgivna senior Pancho.

Älskade Pancho, livet har inte varit rättvist mot dig. Nu är du 10 år och måste hitta ett fjärde hem, trots att du är den mest underbara hund som finns. Allt du vill ha är kärlek, mer kärlek och så mycket gos och klappar att man blir trött i armen.

Ge älskade Pancho en chans till sina fina sista år i livet. Du hjälper att reparera en trasig själ och ger Pancho den kärlek han verkligen förtjänar.

Kontaktperson

Emelie Jaanus

Adoptionsavgift

4000 SEK

Kön

Hanhund

Ålder

10 år

Ras

Blandras

Mankhöjd

62 cm

Vikt

27 kg

Fungerar med katt

Ej testad

Fungerar med hund

ja

Fungerar med barn

ja

Kommer från

privat, spanien

Om Pancho

Pancho har inte haft ett lätt liv. Allt började med att hans första ägare avled för ungefär 5 år sedan. Han tillsammans med sin bror Dino kom då till ett annat hem. I det hemmet var bröderna instängda i smuts bakom stängda dörrar, de fick aldrig någon mänsklig kärlek eller gå på promenader. Deras enda socialisering var när ägaren kom för att ge dem mat och vatten. Och där satt de år efter år.

I december 2020 bad den andra ägaren tillslut om hjälp då han inte längre kunde betala sin månadshyra, att hitta ett nytt hem till de båda, annars skulle de avlivas. Dino blev snabbt adopterad till Sverige, och Pancho flyttade till en familj i Spanien. Nu har dock Panchos tredje hem flyttat till annat land och lämnat tillbaka honom till Alvaros fristad för att ännu en gång hitta ett nytt hem, 10 år gammal…

Panchos tredje hem berättade att han är mycket orolig när han blev lämnad ensam, för de låste in honom i ett litet rum och han blev då väldigt stressad och repade på dörrar och skadade sig. Hos Alvaro har han inte alls visat den sidan – han är inte orolig, han skäller inte eller är stressad. Men i hos Alvaro bor han i ett stort hus med stora öppna ytor och massor av utrymme att röra sig på. Han har dessutom sällskapet av 10 andra hundar i alla möjliga storlekar och åldrar vilket ger honom sällskap när de inte är hemma.

Pancho är en helt fantastisk kille, de beskriver honom som helt exceptionell. Han kan vara en aning dominant mot vissa hanhundar och kan försöka rida dem, men efter att de har sagt ifrån och morrat åt honom så har han slutar och gör ingenting mer än så.

Pancho är en översocial, kärlekstörstande, mysig kille! Han har fått sådan brist på detta så han tar igen det nu. Medan Alvaro skrev denna text om Pancho, kom det en nos och puttade på armen för att han skulle fortsätta mysa med honom. Han känner åren av försummelse och vanvård han fått uthärda, så detta är något han behöver – han behöver få vara nära.

Han går väldigt bra ihop med barn och andra hundar. Han går fint ihop även med okända hundar han träffat i hundparker, men om han börjar visa en aning stelhet och dominans så behöver han brytas. Han går fantastiskt, och överraskande, fint i koppel utan att dra trots att han måste tycka allt är otroligt nytt och spännande.

Han är även förvånansvärt lydig och trots sin ålder suger han åt sig allt han får lära sig – och han lär sig snabbt! Han vill verkligen vara till lags och är otroligt lyhörd.

I hemmamiljö är han väldigt duktig. Han förstör ingenting, tar inga sopor, eller gör något han inte borde göra förutom att om det är många hanhundar så har han haft tendenser till att markera inomhus. Men detta är något han successivt redan har börjat sluta med – då han kastrerades nu väldigt sent i ålder men vi ser ändå en effekt av det.

Stackars lilla Pancho är nu 10 år gammal och allt han vill är att få ett sista tryggt och kärleksfullt hem. Ett hem där han kan få njuta av livets bästa år och reparera sin trasiga själ. Vi tror Pancho kan passa ett äldre par, eller någon som är hemma hela dagarna så han inte mer behöver vara instängd på liten yta, vara ensam igen och bli orolig. Han behöver få öppna ytor och få springa fritt i skog och natur. Han bor gärna med en trygg och snäll hundkompis men detta är inget krav.

Vill du ha en go, glad och kärlekstörstande senior att ge chansen till sina sista bra år i livet? Tveka inte att höra av dig.

Är du det hem Pancho söker eller vill du ansöka om att bli jourhem?
Gör din intresseanmälan här nedan.