♀ Mononoke – ADOPTERAD I SPANIEN

~ Mononoke ~

Träffa den bedårande söta valpen Mononoke!

Det här är en underbart kärleksfull, mysig och lekfull tjej som söker ett hem med hundvana och som har mycket kärlek och tid. Hon mår inte alls bra i sheltermiljön och behöver få komma till ett hem så snart som möjligt.

Kontaktperson

Ann helleday

Adoptionsavgift

9500 SEK

Kön

tik

Ålder

8 mån

Ras

Blandras Varghund /Schanuzer

Mankhöjd

60 cm

Vikt

19 kg

Fungerar med katt

med träning, hon är nervös kring dem

Fungerar med hund

ja

Fungerar med barn

äldre barn

Kommer från

Protectora de Animales Málaga

Om Mononoke

Den här bedårande söta och lurviga valpen har haft ett svårt liv. Hon hittades fastkedjad i ett industriområde, ensam och rädd. Det var några människor som hittade henne, men istället för att lämna in henne till ett närliggande shelter så kedjade de fast henne igen. Men denna gång på en tågstation, för att någon skulle se henne och lyckligtvis blev det så och ingenting värre.

Mononoke blev snabbt adopterad till en familj i Spanien, men efter endast fyra dagar lämnade de tillbaka henne för att hon hade morrat åt dem. Ett morr från en hund som aldrig blivit lärd, en hund som aldrig haft egna leksaker, tillgång till mat eller lärt sig leva ett liv tillsammans med människor. Dessutom stressade de henne ordentligt genom att bara första dagen hos dem ta med henne direkt till platser full av ljud, människor, musik och fyrverkerier. Familjen lät också barn röra vid henne, varav en unge slog och sparkade henne – och hon lämnades allt mer stressad, förvirrad och rädd.

Nu är Mononoke tillbaka till sheltret och hon är väldigt deprimerad. Hon vill varken äta eller leka. Vanligtvis är Mononoke en glad, lekfull och aktiv tjej! Hon älskar att springa, hoppa och leka med sina vänner. 

Med människor är hon väldigt kärleksfull och lugn. Hon kommer lugnt nära och ber om kel och kärlek, hon älskar att ge volontärerna pussar i ansiktet. Hon lägger sig gärna med magen uppåt för att bli klappad! Men när de gör något hon inte gillar eller något som gör henne ont, varnar hon oss. Dessutom, som bor på härbärget, har hon utvecklat lite dominans med de saker hon tror är hennes. Hon börjar varna oss genom att morra, sedan skälla och hon kan nafsa. Men hon är så lätt att rätta till utan problem.

Hon är testad med katter och hon är lite rädd och nervös med dem. Även med barn och hon är kompatibel, det är viktigt att barnen är lugna och förstår att hon kan behöva sitt utrymme.

Enligt hennes förra “familj” beter hon sig perfekt hemma. Hon skällde inte hemma, hon gjorde sina behov utanför hemmet, hon sov hela natten nära familjen och hon var väldigt trevlig med familjens barn, hon blev bara lite nervös omkring katterna men vi tror det går att träna utan problem.

Mononoke söker en hundvan, aktiv, kärleksfull och lekfull familj som verkligen förstår hennes behov och hennes anpassningsprocess. Hon är ju så otroligt ung med hela livet kvar att utvecklas till en trygg och balanserad tjej. Mononoke är en underbar hund som bara vill bli älskad och förstådd.

Är du det hem Mononoke söker eller vill du ansöka om att bli jourhem?
Gör din intresseanmälan här nedan.