~ Doré ~

Kön: Hanhund
Född: 19 april 2020
Väntat sedan: 19-04-2021
Ras: Podenco
Mankhöjd: 43 cm
Vikt: 11 kg
Fungerar med katt: Ja
Fungerar med barn::Ja
Organisation: Grupo de Protección Animal de Rute
Adoptionsavgift: 5900 SEK*
Särskilda behov: Doré är skygg och behöver extra tid och tålamod

Träffa vår vackra lilla Doré,

Den här unga killen hittades övergiven vandrandes längst en gata vid en närliggande stad. Han räddades av en privatperson och han bodde då en kort period hos denna i ett hus med både andra hundar och katter, tills dess att hon som räddade honom bad sheltret om hjälp.

Doré har nyligen kommit in och mer information om honom kommer löpande. Det vi vet hittills är att han är en jättego liten hund, väldigt duktig och social med andra hundar om än lite mer blyg mot människor så här i början, vilket inte alls är ovanligt med nyinkomna övergivna gatuhundar. Han visar inga tecken på onormal blyghet eller osäkerhet, utan vi tror bara han behöver få lite tid att landa och lära känna den goda sidan av människor.

Uppdatering 8/6:

Vi har nu fått äran att träffa underbara lilla Doré när vi hälsade på hundhemmet i Spanien. Vilken fin kille! Han är ännu väldigt blyg och osäker att gå fram till människor, men med riktigt gott godis – såsom korv – så kommer han gärna fram med stora ögon och tar sig en bit och låter sig bli klappad en stund. Han är matdriven som ett plus i kanten att träna osäkerheten på, vägen till Dorés hjärta är via magen. Han kommer behöva tid och förståelse att få blomma ut, men han rör sig gärna omkring i bakgrunden och är otroligt nyfiken. Det är bara just hanteringen och klappar som fortfarande är lite jobbigt.

Doré passar dig som har förståelse för att rädda eller nervösa hundar, som på något sätt tappat förtroendet för människor, behöver tid på sig att landa och komma till ro. Dessa hundar kan bli enormt fina och blomstra ut till fantastiska hundar när de väl klivit över tröskeln (sin mur de byggt upp) – men det krävs tid, tålamod och engagemang från människans sida. Det är också viktigt att vara införstådd i att beroende på hur rädd och nervös hunden är, att det kan gå snabbt men att det också kan ta lång tid. Det är otroligt viktigt att låta dessa hundar få tid på sig och bygga upp en ömsesidig respekt.

Är du det hem Doré söker? Välkommen att lämna en intresseanmälan!