♂ Gordo – ADOPTERAD

~ Gordo ~

Viktigt information

Vi förmedlar enbart PPP-hundar (bull/muskel/kamphundar) till hem med erfarenhet. Ej till förstagångsägare, personer under 25 år eller till familjer med småbarn. Detta är helt underbara, starka och aktiva hundar som kräver en stabil och erfaren hundförare.

Kontaktperson

Ann Helleday

Adoptionsavgift

7500 SEK

Kön

Hanhund

Ålder

10 mån

Ras

Blandras

Mankhöjd

70 cm (växer)

Vikt

50 kg (växer)

Fungerar med katt

Ej testad

Fungerar med hund

Ja

Fungerar med barn

Äldre barn

Finns i Sverige

orrefors

Om Gordo

Gordo kommer från Spanien och blev adopterad till Sverige i september, men det blev en otroligt sorglig historia då han har förlorat sin älskade husse som avlidit. Därför behöver nu älskade Gordo ett nytt hem.

Detta är en glad och sprallig kille som älskar människor. Han är snäll mot alla, fungerar bra med äldre barn och hundar. Han har emellertid bott med 2 chihuahua-tikar och det har gått bra.

Det är inga problem att klippa klor, peta och dra i honom, öppna munnen, duscha osv. Han accepterar att man tar både tuggben och mat från honom. Har han ett tuggben och en annan hund vill ta det från honom morrar han lite.

Gordon kan enkla kommandon som kom, sitt stanna och nej. Han går fot om man har en köttbulle i handen. Gordon är dock väldigt stor och stark och drar i kopplet och behöver koppeltränas mer. Då han är en valp fortfarande så kan han vara lite naffsig och småbiter i kläder och händer, det går lätt att avleda med något gott. Han är helt rumsren och säger till om han behöver gå ut.

Gordon gillar att ligga på tomten och vakta men skäller bara om någon går förbi. Han är duktig på sök och spår och tycker det är roligt att få jobba och arbeta. Han är intelligent och lättlärd, får han godis och kel gör han vad som helst.

Han har ett bra självförtroende och är psykiskt stark och orädd. Och en “liten” kelgris, han älskar att gosa och mysa och få kli på magen!

Han älskar att leka med bollar, stora som små och tycker om att åka bil. Han är matglad och det går lätt att muta honom med godis.

Han har mycket energi och behöver förutom ordentligt med motion även mental träning. Gordon tycker inte om att bli lämnad ensam så det är något man får träna på. Han skulle må bra av att ha kompisar i sin egen storlek som han kan busa med. Nu leker han med två tikar som är mindre än hans huvud, han är försiktig och mån om sina tjejer men de tycker att han är lite väl stor. Det är lätt att glömma att han är en valp pga hans storlek men han vill gärna krypa upp i knät och få gos och bara få vara “liten”. Gordon är ingen första hund utan behöver en ägare med vana att jobba med de här stora och skarpa raserna.

Han är ju som sagt en ung hund som inte har haft en lätt start i livet, men otroligt underbar och behöver vägledning och en mjuk och trygg flockledare som kan ge honom allt han behöver för att bli världens finaste kille.

Är du det hem Gordo söker eller vill du ansöka om att bli jourhem?
Gör din intresseanmälan här nedan.