♀ Lia – BOKAD

~ Lia ~

Kön: Tik
Född: 1 januari 2020
Ras: Blandras (Mastín espanol-mix)
Mankhöjd: 76 cm
Vikt: – kg
Fungerar med katt: Ej testad
Fungerar med barn: Ej testad
Organisation: La manada de Óscar
Adoptionsavgift: 6900 SEK

Vänliga och rara Lia,

Lia blev hittad nära en stad i Badajoz, ensam och rädd. Vi vet inte var hon kommer ifrån eller vad hon har fått vara med om, men det är ingenting bra… Den här tjejen är väldigt lugn och ack så rar, men en aning blyg och lite rädd mot människor. Hon är aldrig aggressiv eller visar några andra oönskade tecken, hon är bara försiktig och drar sig undan.

Hon går att klappa och mysa med utan problem, hon behöver bara tid och förståelse för att lita på människorna i sin närhet. Hon fungerar fint ihop med alla andra hundar hon introduceras till. Hon och sin burkamrat Sansa måste äta separat, men detta är vanligt förekommande i stressig sheltermiljö. Hon är väldigt respektfull mot andra hundar, lekfull och hon varken klagar aldrig eller morrar någonsin.

Hon älskar att gå på promenader och hon går så fint i koppel utan att dra.

Lia passar dig som har förståelse för att rädda eller nervösa hundar, som på något sätt tappat förtroendet för människor, behöver tid på sig att landa och komma till ro. Dessa hundar kan bli enormt fina och blomstra ut till fantastiska hundar när de väl klivit över tröskeln (sin mur de byggt upp) – men det krävs tid, tålamod och engagemang från människans sida. Det är också viktigt att vara införstådd i att beroende på hur rädd och nervös hunden är, att det kan gå snabbt men att det också kan ta lång tid. Det är otroligt viktigt att låta dessa hundar få tid på sig och bygga upp en ömsesidig respekt.

Är du intresserad av att lära känna henne mer? Välkommen att lämna en intresseanmälan!