♂ Marcos – UTGÅR

~ Marcos ~

Den här söta lilla hunden med sina charmiga öron kallas för Marcos, och som så många andra hundar, hade han en familj som inte längre finns där för honom. Nu befinner han sig på ett ställe som inte är hans hem med personer som inte är hans familj.

Kontaktperson

Ann

Adoptionsavgift

4500 SEK

Kön

Hanhund

Ålder

10 år

Ras

Fox Terrier-mix

Mankhöjd

ca 40 cm

Vikt

13 kg

Fungerar med katt

ej testad

Fungerar med hund

ja

Fungerar med barn

ska ej bo med barn

Kommer från

Protectora de Animales Málaga

Om Marcos

Marcos är en väldigt kärleksfull och social liten kille. Han älskar att spendera tid med volontärerna och har inga problem att bli vän med nya människor. Däremot har Marcos inte fått en bra start i livet med rätt form av socialisering och hantering, och därav kan han ibland bli reaktiv och reagera med rädsla när han blir tvingad till hantering, såsom medicinering eller när någon är för hårdhänt. Så med Marcos är det viktigt att gå försiktigt fram och fortsätta jobba med honom att det inte är något farligt.

Han är väldigt rastypisk när det kommer till aktivitet, han är en medium-hög energisk hund som älskar långa promenader i naturen och älskar att leka, särskilt att jaga boll. Han är en hund som trots sin ålder inte tappar sin unga själ och vill ha fortsatt fysisk aktivitet – så om du är en person som älskar att vara utomhus och sporta så är Marcos din idealla kompanjon! Han har staminan och vitaliteten som en tonårshund.

Han går alldeles utmärk i koppel och han går fint ihop med andra hundar, särskilt tikar och gärna undergivna hanhundar då han kan bli en aning bossig. Detta är också något han kommer behöva träning och guidning med tanke på bristen på all form av socialisering – vi tror att han behöver en lugn och passiv hundkompis som kan visa honom vägen.

Marcos är en familjevänlig hund, men vi tror inte han passar i en småbarnsfamilj med tanke på att han har svårt att bli hanterad ibland på vissa sätt utan att reagera. Marcos passar därför bäst i en hundvan familj med äldre barn som förstår, och vuxna med erfarenhet.

Marcos passar alltså dig som förstår att, liksom med alla hundar, att disciplin, träning och regler behöver vara en stor del av hans liv för att fungera balanserat och bli den perfekta hunden. Vi vet att med tålamod så kommer han bli en helt fantastisk harmonisk hund. Vi hoppas verkligen att den här söta lilla hunden med sina charmiga öron snart får hitta sin familj, då det är så otroligt sorgligt att han redan i sin ålder hamnat i sådana fel spår i livet och därav har det svårare att hitta en bra familj som vill ta hand om honom.

Är du det hem Marcos söker eller vill du ansöka om att bli jourhem?
Gör din intresseanmälan här nedan.