♀ Tina – ADOPTERAD

~ Tina ~

Fina lilla Tina var inte tillräckligt duktig jakthund så hon blev övergiven. Rädd för allt försökte hon bara fly. Nu har hon bott i jourhem och blivit en helt annan hund.

Kontaktperson

sandra

Adoptionsavgift

5900 SEK

Kön

tik

Ålder

4 år

Ras

podenco-mix

Mankhöjd

50 cm

Vikt

12 kg

Fungerar med katt

ja

Fungerar med hund

ja

Fungerar med barn

ja(lite äldre barn)

Kommer från

el refugio de leo

Om Tina

Uppdatering:

Tina har varit i jourhem i Sverige sedan slutet av augusti 2021, där hon rehabiliterats med stora framsteg. Hon tycker fortfarande att högt stadstempo med många människor som dyker upp från lite överallt kan vara obehagligt, speciellt om de kommer snabbt bakom henne. Hon är försiktig, men nyfiken, vid kontakt med nya människor. Män är generellt läskigare än kvinnor, som för de allra flesta av de här stackars hundarna som råkat så illa ut tidigare.

Hon fungerar fint med katter och andra hundar, och söker i första hand ett lugnt hem som har förståelse för att hon kan vara lite rädd och försiktig i vissa situationer.

Ursprunglig information från sheltret:

Tina blev övergiven av sin ägare, en jägare. Som de flesta av dessa arma podencos i Spanien så överges de, möter värre öden eller överlämnas till shelter när de inte längre presterar bra. Hon var så rädd att hennes intention alltid var att rymma iväg, hon förstod inte alls att sheltret var en trygg plats.

Tina går utmärkt ihop med alla andra hundar, oavsett storlek eller kön. Hon är en tålmodig, snäll och rar liten tjej – om än fortfarande blyg då sheltret inte är en plats för henne att blomstra ut. Hon behöver komma till ett hem så snart som möjligt för att få chans att bli den underbara hund vi vet att hon är. Hon har aldrig någonsin gått i koppel och det kan behövas träning, hon förstår inte riktigt att hon kan gå framåt och behöver bli pushad och guidad.

Den här underbara lilla tjejen behöver ett hem som kan se till att hon inte rymmer, ha förståelse för att hon behöver tid på sig men mest av allt bara älska henne villkorslöst – ge henne det hem hon förtjänar så mycket.

Är du det hem Tina söker eller vill du ansöka om att bli jourhem?
Gör din intresseanmälan här nedan.