♀ Lagertha – ADOPTERAD

~ Lagertha ~

Viktigt information

Vi förmedlar enbart PPP-hundar (bull/muskel/kamphundar) till hem med erfarenhet. Ej till förstagångsägare, personer under 25 år eller till familjer med småbarn. Detta är helt underbara, starka och aktiva hundar som kräver en stabil, trygg och erfaren hundförare som vill träna med positiva metoder.

Kontaktperson

Ann & Emelie

Adoptionsavgift

8500 SEK

Kön

tik

Ålder

ca 2 år

Ras

rottweiler

Mankhöjd

- cm

Vikt

- kg

Fungerar med katt

ej testad

Fungerar med hund

ja

Fungerar med barn

ja

Kommer från

privat, spanien

Om Poundhundarna

Ragnar, Lagertha och Pepo är tre hundar vi nyligen har räddat från ett killpound. Dessa tillsammans med 4 andra PPP-hundar hade suttit i denna fruktansvärda och stressiga miljö i över ett år, i väntan på sin död. Då ingen i Spanien vill adoptera dessa så kallade “PPP-hundar” som anses farliga och kräver licens, och på dessa pound avlivas de om ingen vill ha dem. Vi hade två dagar på oss att veta vilka hundar vi kunde plocka ut, efter negativa provresultat på sjukdomar och temperamentsbedömning av vår samarbetspartner blev det dessa tre vi kunde rädda i slutändan.

Detta är alltså ett särskilt scenario och vi söker din hjälp! De befinner sig i ett underbart shelter i trygghet nu, men de kostar 3 euro per hund/dag. Vi behöver dessutom kastrera dem, ta fler blodtester och betala stora kostnader till poundet som hade dem. Trots att de skulle avlivas inom två dagar.

De söker i första hand sina föralltidhem men också jourhem eller fadderskap för att hjälpa oss ekonomiskt att ha råd att ha räddat livet på dem. De är så otroligt underbara hundar alla tre, ingen av dem förtjänar att dö bara för att de tillhör en särskild ras.

Hjälp oss hjälpa poundhundarna! Skriv till kontakt@enandrachans.org för att donera en slant till hundarna eller om du kan hjälpa på något vis. Det går också bra att donera till våra bank- eller swishuppgifter som står här. Signera din gåva med “Poundhundarna”.

Om Lagertha

Underbara Rottweiler-tiken Lagertha, det här är en så himla mjuk och rar tjej. Trots tiden hon suttit på killsheltret är hon så snäll och fin, hon trivs bra tillsammans med andra hundar och älskar människor.

Hon är en ganska tystlåten och rar tjej, hon söker uppmärksamhet konstant och kommer med sitt stora rottweiler-leende och vill bli överöst med kärlek och gos, eller att få leka en stund!

Hon är förvånansvärt duktig på att gå i koppel och drar inte så mycket, trots att det är så mycket som måste vara nytt och spännande för henne.

Hon är en underbar hund som verkligen förtjänar en alldeles egen familj att kalla sin egen, att få komma till värmen och kärleken av ett eget hem.

Tveka inte att höra av dig om du har fler frågor om Lagertha!

Är du det hem Lagertha söker eller vill du ansöka om att bli jourhem?
Gör din intresseanmälan här nedan.