♂ Ragnar – ADOPTERAD

~ Ragnar ~

Viktigt information

Vi förmedlar enbart PPP-hundar (bull/muskel/kamphundar) till hem med erfarenhet. Ej till förstagångsägare, personer under 25 år eller till familjer med småbarn. Detta är helt underbara, starka och aktiva hundar som kräver en stabil, trygg och erfaren hundförare som vill träna med positiva metoder.

Kontaktperson

Ann & Emelie

Adoptionsavgift

8500 SEK

Kön

Hanhund

Ålder

ca 3 år

Ras

Pitbull

Mankhöjd

- cm

Vikt

- kg

Fungerar med katt

Ej testad

Fungerar med hund

Ja

Fungerar med barn

Ja

Kommer från

privat

Om Poundhundarna

Ragnar, Lagertha och Pepo är tre hundar vi nyligen har räddat från ett killpound. Dessa tillsammans med 4 andra PPP-hundar hade suttit i denna fruktansvärda och stressiga miljö i över ett år, i väntan på sin död. Då ingen i Spanien vill adoptera dessa så kallade “PPP-hundar” som anses farliga och kräver licens, och på dessa pound avlivas de om ingen vill ha dem. Vi hade två dagar på oss att veta vilka hundar vi kunde plocka ut, efter negativa provresultat på sjukdomar och temperamentsbedömning av vår samarbetspartner blev det dessa tre vi kunde rädda i slutändan.

Detta är alltså ett särskilt scenario och vi söker din hjälp! De befinner sig i ett underbart shelter i trygghet nu, men de kostar 3 euro per hund/dag. Vi behöver dessutom kastrera dem, ta fler blodtester och betala stora kostnader till poundet som hade dem. Trots att de skulle avlivas inom två dagar.

De söker i första hand sina föralltidhem men också jourhem eller fadderskap för att hjälpa oss ekonomiskt att ha råd att ha räddat livet på dem. De är så otroligt underbara hundar alla tre, ingen av dem förtjänar att dö bara för att de tillhör en särskild ras.

Hjälp oss hjälpa poundhundarna! Skriv till kontakt@enandrachans.org för att donera en slant till hundarna eller om du kan hjälpa på något vis. Det går också bra att donera till våra bank- eller swishuppgifter som står här. Signera din gåva med “Poundhundarna”.

Om Ragnar

Ragnar är en helt fantastisk kille! Han är en stark och stor hund, men med hjärta av guld. Är man stor måste man vara snäll och det verkar vara Ragnars livsmotto.

Han är snäll mot människor, barn och hundar. Hela han bara lyser av glädje och vill bli ompysslad och kelad med till oändlighet. Han är lätthanterlig och går förvånansvärt bra i koppel trots sin stora storlek och var han har befunnit sig under en lång tid.

Han kan ge intrycket av att är så “farlig” med sina stackars stympade öron, men i verkligheten är han en gigantisk bebis, så himla charmig och härlig! Söker konstant efter uppmärksamhet och kärlek.

Är du det hem Ragnar söker eller vill du ansöka om att bli jourhem?
Gör din intresseanmälan här nedan.