♂ Sultán – BOKAD

~ Sultán ~

Viktigt information

Vi förmedlar enbart PPP-hundar (bull/muskel/kamphundar) till hem med erfarenhet. Ej till förstagångsägare, personer under 25 år eller till familjer med småbarn. Detta är helt underbara, starka och aktiva hundar som kräver en stabil och erfaren hundförare.

Kontaktperson

Ann Helleday

Adoptionsavgift

9500 SEK

Kön

Hanhund

Ålder

2 år

Ras

Pitbull-mix

Mankhöjd

50 cm

Vikt

24 kg

Fungerar med katt

Ej testad

Fungerar med hund

ja

Fungerar med barn

Ej testad

Kommer från

Protectora de Animales Málaga

Om Sultán

Sultan, vem är du? Var kommer du ifrån? Vem var din familj? Vad hände med dig så du hamnade på sheltret? Behandlade de dig väl? Det spelar ingen roll hur många frågor vi ställer till oss själva om Sultan eftersom vi aldrig kommer få några svar. Och vet du varför? Därför att Sultan är bara ännu en av de hundar som blir övergivna och lämnade.

När Sultan först anlände hade han det riktigt jobbigt. Hans liv tog en 180 graders vändning och stressen som byggdes upp i Sultan var förkrossande. Han grät, skällde, bet i dörren för att desperat komma ut i friheten igen. Sakta men säkert har Sultan anpassat sig efter rutinerna och lilvet på sheltret och har nu slappnat av och accepterat sitt nya liv. Men ack är det jobbigt för en sådan ung hund med sådan livsglädje att sitta instängd på ett shelter…

Trots att Sultan inte är samma hund som när han anlände får vi inte förglömma att han är en väldigt ung hund, praktiskt taget fortfarande en valp, och därav är han en hund med energi och älskar att gå ut på riktigt långa härliga promenader och få uppleva allt livet har att erbjuda. Han är trots allt inte en högenergisk hund, men pågrund av hans unga ålder behöver han en aktiv familj som kan aktivera och ge honom ett spännande och äventyrsfyllt liv, och samtidigt guida honom och ge honom den uppfostran han behöver. Självklart vill Sultan inte bara ha aktiviteter hela tiden, han kommer också älska stunder med avslappning, mys och kärlek med sin familj då han är en fantastiskt kärleksfull kille!

Sultan koppeltränas för fullt, han kan dra en del när han äntligen får komma ut ur buren men gör framsteg varje dag. En sak som är otroligt positivt med Sultan är att han är mycket lättlärd! Han lär sig mycket snabbt allt de ber honom om och är lätt att korrigera. Han är snäll och mycket lyhörd.

Med andra hundar är han en liten “Don Juan” när det kommer till tikar, han tycker om att uppvakta dem och vara så social och inställsam han bara kan. En typisk unghund! De tränar honom i vett och etikett hur man ska bete sig mot andra hundar, då han är mycket snäll med dem men lätt har den typen av energi som kan irritera andra hundar. Han är dock mycket lätt att korrigera, och han själv börjar bli duktig på att läsa andra hundars signaler och varvar snabbt ner när de säger ifrån. Han är ju, helt enkelt, en väldigt ung hund (valp) som behöver lära sig allt detta som vilken ung energisk hund som helst.

Sultan behöver en familj som inte sitter inne hela dagarna, utan vill gå ut på äventyr – gå till stranden, till skogen, vandra, gå på äventyr och liknande äventyr. Men som också kan lära honom allt en unghund behöver, att varva ner och vad som är rätt och fel. Han är en fantastiskt fin ung kille som har enorma potential att bli världens stabilaste och härligaste herre!

Är du det hem Sultán söker eller vill du ansöka om att bli jourhem?
Gör din intresseanmälan här nedan.